Άρτα: Οι σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής Μουσικής αποχώρησαν με χορούς και τραγούδια

foitites_tei_arta_mousiki

Αναδημοσίευση από τον Τηλεβόα της Άρτας 

Αυτό που περιμέναμε εδώ και μέρες να συμβεί στην Άρτα, έγινε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, πραγματικότητα: Δύο κλούβες των ΜΑΤ πάρκαραν έξω από το υπό κατάληψη κτίριο του Διοικητηρίου, ενώ πολυάριθμα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, περιπολικά και της Ασφάλειας, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.
Αμέσως, η είδηση μεταδόθηκε, μέσω facebook, με κινητά τηλέφωνα, στόμα με στόμα και πολλοί Αρτινοί έσπευσαν επί τόπου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σπουδαστών, που από το blog τους καλούσαν την τοπική κοινωνία να τους συμπαρασταθεί.
Όταν έφτασα στο Διοικητήριο, βρήκα πολύ κόσμο να έχει συγκεντρωθεί έξω από το Διοικητήριο, τους σπουδαστές μέσα στο κτίριο να συνεδριάζουν και, στο απέναντι πεζοδρόμιο, τις κλούβες των ΜΑΤ, αστυνομικούς με στολή και με πολιτικά, καθώς επίσης τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Ευριπίδη Γλαβά και τον Διευθυντή του ΤΛΠΜ, Αναστάσιο Τσίμα.
Οι φοιτητές, έστω και την ύστατη στιγμή, μετά από 6 εβδομάδες που συναντούσαν αδιαλλαξία στην όποια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, ζήτησαν να μην παραβιασθεί το άσυλο και να μην πραγματοποιηθεί αστυνομική εισβολή στο Ίδρυμα. Για να αποφορτισθεί η τεταμένη ατμόσφαιρα, δέχτηκαν να αποχωρήσουν, αφού, όμως, πρώτα έμπαινε στο κτίριο ο Πρόεδρος, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ, η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού, για να πιστοποιήσουν ότι δεν έχει προκληθεί κανενός είδους καταστροφή στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις και να παραλάβουν “τα κλειδιά” του κτιρίου. Ζήτησαν, μόνο, μισή ώρα διορία να μαζέψουν τα πράγματά τους (στρώματα, κουβέρτες, sleepingbags, κατσαρολικά και φυσικά τα μουσικά τους όργανα).
Οι κλούβες με τα ΜΑΤ αποχώρησαν και ενώ όλα έδειχναν έτοιμα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος προχώρησε σε μια κίνηση που παραλίγο να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα….
Περισσότερα, video και φωτογραφίες εδώ 


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.