Αντιφασιστική πρωτοβουλία: «Ο Killah-P ζει στις μάχες για ένα μέλλον χωρίς τρόικα, ΕΕ και χρέος»

Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη 18, Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας (Νομαρχία) απευθύνει η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία στα Γιάννενα.

Το κάλεσμα σημειώνει:

«Ένας χρόνος πέρασε, αλλά είναι σα χτες… Στη μνήμη και τη συνείδησή μας όμως ο Παύλος Φύσσας ζει!

Μας συντροφεύει στις μάχες που δίνουμε ενάντια στο φασισμό και όλες τις εκφάνσεις του στην ελληνική κοινωνία: ενάντια στα μαχαίρια των ναζί και τις διώξεις των μεταναστών και κάθε αδύναμου, ενάντια στη βία του αστυνόμου, του επιστάτη και του μπράβου, ενάντια στο αποκρουστικό πρόσωπο των πολιτικάντηδων και των ΜΜΕ του συστήματος.

Ο Killah-P δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδά… Ζει στις καθημερινές μάχες για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και καταστολή, χωρίς τρόικα, ΕΕ και χρέος, χωρίς όλους αυτούς που τόσα χρόνια σημαδεύουν τη ζωή μας.

Ο Παύλος δολοφονήθηκε πριν ένα χρόνο από τη Χρυσή Αυγή, που θέλησε έτσι να δείξει ποια μοίρα επιφυλάσσει σε όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Θέλησαν μ’ αυτό να μας φοβίσουν… Όμως ο Παύλος έγινε σύμβολο αντίστασης απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τις ζωές και το μέλλον μας.

Δεν θα τους περάσει. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ μέχρι να τσακίσουμε κάθε μορφή φασισμού. Είτε αυτός προέρχεται από ναζιστικές συμμορίες, όπως η Χρυσή Αυγή, είτε αυτός βρίσκεται στην κυβέρνηση. Είναι γνωστό πια σε όλους, ότι κράτος και φασίστες συνεργάζονται προκειμένου να καταστείλουν και να αδρανοποιήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.

Πρέπει να ξέρουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο. Τι κι αν σήμερα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή; Ξέρουμε πολύ καλά πως όλη αυτή η ιστορία αποτελεί ένα καλοστημένο παιχνίδι για ένα ακόμη χειρότερο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ξέρουμε πολύ καλά τις ειδικές συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων. Ξέρουμε πολύ καλά πως αποτελούν τις εφεδρείες ενός καθεστώτος που καταρρέει. Ήδη είναι έτοιμες και περιμένουν την υπογραφή του υπουργού τροποποιήσεις στο νομικό καθεστώς που θα αθωώσουν και θα απελευθερώσουν τους δολοφόνους, μόλις συμφωνηθούν τα ανταλλάγματα που θα προσφέρουν στην κυβέρνηση.

Δεν είναι τόσο μακριά μας οι εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου οι αχυράνθρωποι των ΗΠΑ και της ΕΕ δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τους νεοναζί σε κυβερνητικά πόστα προκειμένου να καταστείλουν τη λαϊκή αντίσταση, με την ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει και να χειροκροτεί. Και εκεί όμως δεν τους πέρασε: Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας, αποτελεί σήμερα πρότυπο οργάνωσης για τους λαούς και σύμβολο αντίστασης κόντρα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και το ναζισμό.

Γνωρίζουμε καλά ότι όσο η οικονομική κρίση θα συνεχίζει να βαθαίνει τόσο τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται. Απέναντι τους χτίζουμε πύργο αντίστασης, ορθώνουμε το ανάστημά μας, συγκροτούμαστε συλλογικά, οργανώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μας, τσακίζουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά. Απομονώνουμε τους φασίστες σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας.

Απέναντί τους πρέπει να προτάξουμε έναν άλλο δρόμο, όπου θα λειτουργούμε και θα μαχόμαστε για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, δε θα επιτρέπουμε σε κανέναν να πλουτίζει από το δικό μας μόχθο, για να μπορούμε όλοι να ζούμε με αξιοπρέπεια. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο όπου θα μπορούμε όλοι να ζούμε ειρηνικά, εξασφαλίζοντας με την εργασία μας τα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε, χωρίς το άγχος, την αλλοτρίωση, τη βία και το φασισμό που γεννά αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης».


Related News

One Response

Leave a Reply
  1. Σπύρος
    Sep 18, 2014 - 07:59 PM

    Θα ήθελα να μάθω για αυτή την αντιφασιστική/αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία. Επειδή υπάρχουν και άλλες αντιφασιστικές ομάδες στα Γιάννενα, τι διαφορές έχετε π.χ. με το Νο πασαράν; Τι άλλες δράσεις κάνατε; Έχετε κανένα μπλογκ; Γίνονται σταθερές συναντήσεις; Ευχαριστώ.

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.