Υποσχέσεις Λ. Νάτση για τα κληροδοτήματα

Θα στηρίξει τον αγώνα για «τάξη και νομιμότητα»

Τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα και η μη προτυποποίηση του Λυκείου της Ζωσιμαίας ήταν τα δυο ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε, το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Φρίξο Πούρλη και το μέλος της διοίκησης Σπύρο Εργολάβο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου και μετείχαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή».
Ο κ. Εργολάβος ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για το μεγάλο θέμα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων (για τα Γιάννινα του Νικολάου Ζωσιμά και Γεωργίου Σταύρου) και το αίτημα που προβάλλει από το 1997 η Επιτροπή Αγώνα, για να περάσει η διαχείριση στο δήμο από τη Μητρόπολη και τα Αγαθοεργά Καταστήματα.
Η ενημέρωση περιελάμβανε όλες τις πτυχές του θέματος, το ρόλο του δήμου όλα αυτά τα χρόνια, τη στάση της πολιτείας, των κυβερνήσεων και τη νομοθεσία που διέπει τα Κληροδοτήματα και ζητήθηκε η συμβολή και στήριξη της παράταξης του Λάζαρου Νάτση για να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα, όπως ανέφεραν οι δυο εκπρόσωποι του Συνδέσμου και της Επιτροπής Αγώνα. Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ότι θα συνδράμει ο ίδιος και η παράταξη του στην προώθηση του αιτήματος του Συνδέσμου και της Επιτροπής, μέσα από το δήμο.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της μη προτυποποίησης, εκ νέου, του Λυκείου της Ζωσιμαίας μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιλεγεί ως πρότυπο το νέο Λύκειο στην Ανατολή, γεγονός που βρίσκει αντίθετο το Σύνδεσμο Αποφοίτων ο οποίος προβάλλει σειρά επιχειρημάτων.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.