Β. Τσίκαρης: Όχι σε ιδιώτες τα σκουπίδια

Επίσκεψη κλιμακίου στο Δήμο Δωδώνης – Συνάντηση με Ελισάφ στο Πνευματικό Κέντρο

Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, Βασίλης Τσίκαρης και υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη επισκέφτηκαν χωριά του πρώην Δήμου Δωδώνης και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους κατοίκους για τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην περιοχή.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις που δρομολογούνται αναφορικά με την εγκατάσταση και την  έναρξη λειτουργίας μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή τους  και τις συνέπειες που θα έχει στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και παρέδωσαν στον κ. Τσίκαρη και τους υπ. περιφερειακούς συμβούλους φάκελο με τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με όλα τα στοιχεία.

Από την πλευρά της παράταξης τονίστηκε ότι υπάρχει η πάγια θέση για τη μη παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες  και ότι κέρδος αποτελεί η ανακύκλωση στην πηγή και η διαχείριση όλων των απορριμμάτων από δημόσιους φορείς.

Στο Πνευματικό Κέντρο –

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης  Δήμου Ιωαννιτών (Πνευματικό Κέντρο)  Μωυσή Ελισάφ και τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Αρλέτο είχε την Τρίτη 13/5 ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης  και αντιπροσωπεία του περιφερειακού ψηφοδελτίου της Όλγας Γεροβασίλη «Ήπειρος Ανατροπής».

Ο κ. Ελισάφ εξέθεσε στους υποψηφίους το σημαντικότατο έργο που παράγει το Πνευματικό Κέντρο, τονίζοντας ιδιαίτερα την προσφορά του Δημοτικού Ωδείου, του ΔΗΠΕΘΙ και άλλων Δομών Πολιτισμού στην πόλη, παρά τις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας και  την περικοπή των πόρων σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία χρονιά.

Από την πλευρά της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», ο κ. Τσίκαρης  εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθούν  τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, ώστε η νέα Περιφερειακή αρχή να συμβάλει κατά το μέγιστο στη στήριξη και την ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή μας.

…και στην Αποκεντρωμένη και πανεπιστήμιο

Εξάλλου, ο κ. Τσίκαρης και υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 14/5  τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, στην περιοχή του Αεροδρομίου και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τις εγκαταστάσεις στις οποίες εργάζονται (πρόχειρα ΤΟΛ), τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς επίσης τη μη ορθολογική διαχείριση εθνικών κονδυλίων από την κυβέρνηση, που έχει σαν αποτέλεσμα τη διοχέτευση χρημάτων σε μη αναπτυξιακές, για την Ήπειρο, δράσεις.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του συνδυασμού «Ήπειρος Ανατροπής», επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τους διοικητικούς υπάλληλους, οι οποίοι βρίσκονται σε διήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας που έχουν τεθεί και δεν έχει φροντίσει το αρμόδιο υπουργείο για την επανατοποθέτησή τους, πράγμα που σημαίνει ότι οδηγούνται στην απόλυση.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.