Ζήτησε χρονοδιάγραμμα για το πολυδύναμο

Χρονοδιάγραμμα για το πώς θα λειτουργήσουν νοσοκομειακά ιδρύματα στην περιοχή της Ηπείρου ζήτησε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τα πεπραγμένα και τις προοπτικές των Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής, Πειραιώς & Αιγαίου και Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας (1η , 2η και 6η Υ.ΠΕ.). αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Μαντά έχει ως εξής:

«Δεν είμαι μέλος της Επιτροπής, απλά θέλω να πω κάποια συγκεκριμένα θέματα για την περιοχή της Ηπείρου.

  • Το πρώτο είναι, ότι είναι σε εξέλιξη διάφορα κτιριακά προγράμματα και υποδομές, οι οποίες θέλουμε να μάθουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πως θα λειτουργήσουν και αναφέρομαι συγκεκριμένα. Είναι το πολυδύναμο του Χατζηκώστα, ένα μεγάλο κτίριο το οποίο φτιάχτηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση τοξικομανών και αλκοολικών.

 Δεύτερον, η νέα πτέρυγα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούσα από το 1990. Το νέο πενταόροφο κτήριο στο νοσοκομείο Φιλιατών, το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, 120 κλινών, που προβλέπεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2015, συν τα ζητήματα που υπάρχουν με το νέο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Το ερώτημα είναι, πώς θα λειτουργήσουν όλα αυτά;

  • Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον σχεδιασμό για την πρωτοβάθμια υγεία στα Ιωάννινα, ειδικά με το πρώην πολυϊατρείο του Ι.Κ.Α.-ΕΟΠΥΥ, στο οποίο έχουν απομείνει μόνο δύο γιατροί. Επίσης, με τα Κέντρα Υγείας στην Άρτα και στην Πρέβεζα που υπολειτουργούν και έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες για να καλύψουν, θα έλεγα, με «νόμιμο» τρόπο τη βάρδια της εφημερίας λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Το τρίτο θέμα είναι, εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των πρόσθετων εφημεριών που κάνουν πάρα πολλά νοσοκομεία και αν θα εξομαλυνθεί η κατάσταση από δω και στο εξής.
  • Το τέταρτο σημείο, εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη κενών στο νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι αρκετά μεγάλα σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Λευκάδας.
  • Το πέμπτο και τελευταίο θέμα, το οποίο έχει δυσκολέψει πολύ μια καθημερινή πραγματικότητα. Ειδικευόμενοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο εργάζονται για να μετασχηματίζουν τα παραπεμπτικά του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ στο σύστημα του νοσοκομείου που δεν είναι συμβατό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει κυρίως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Επίσης, ένα άλλο και αναφέρομαι στον Διοικητή της Υ.ΠΕ.. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, ότι έχουν φτιαχτεί σχεδόν άτυπα γραφεία συνταγογράφησης για να περνάνε τις συνταγές στο ηλεκτρονικό σύστημα, λόγω της πίεσης που υπάρχει στην καθημερινή λειτουργία, κυρίως των εξωτερικών ιατρείων».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.