«Τραγική η κατάσταση στο Άσυλο Ανιάτων»

Γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου για την έλλειψη προσωπικού στις προνοιακές δομές της Ηπείρου

Αποφάσεις και μεθοδεύσεις που, ως μόνο σκοπό, έχουν την υποβάθμιση των Προνοιακών δομών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου-Παράρτημα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» κάνοντας λόγο για απαράδεκτες πρακτικές εκ μέρους της Διοίκησης.

Συγκεκριμένα- όπως σημειώνει το Σωματείο:

  • Με απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π. Ηπείρου και άλλοθι την έλλειψη προσωπικού, ανατέθηκαν στην πλειοψηφία των εργαζομένων στα Κέντρα Προστασίας Παιδιών Ιωαννίνων, Πωγωνιανής και Κόνιτσας, επιπρόσθετα καθήκοντα από αυτά της ειδικότητάς τους. Η ανάθεση αυτή έγινε μέσα σε κλίμα εκφοβισμού των υπαλλήλων, με την απειλή του κλεισίματος των δομών, εάν οι υπάλληλοι αντιδράσουν στην απόφαση.

Δεν λαμβάνονται όμως καθόλου υπόψη οι συνέπειες αυτής της απόφασης στην υγεία (σωματική και ψυχική) τόσο των ανηλίκων που διαμένουν στα Κέντρα, όσο και των εργαζομένων που καλούνται να υπερβούν τις δυνατότητές τους.

  • Στο Τμήμα Νοσηλείας του Παραρτήματος ΑμΕΑ «Νεομάρτυς Γεώργιος» Ιωαννίνων η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικό σημείο.

Υπάρχουν πολύ σοβαρές ελλείψεις ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό αλλά και στα τμήματα υποδομών (καθαριότητα/πλυντήρια, κουζίνα/τραπεζοκόμοι, διοικητικό προσωπικό κ.α.)

Πλέον η αναλογία προσωπικού – ασθενών είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας. Αυτή η κατάσταση αυξάνει δραματικά τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των περιθαλπομένων όσο και των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.

Αυτό είναι αντανάκλαση της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας. Γινόμαστε πλέον μάρτυρες της καταπάτησης των δικαιωμάτων που έχουν οι ευπαθείς ομάδες και τα ΑμΕΑ για μια αξιοπρεπή ζωή.

Όλο αυτό το διάστημα τα συμβούλια και οι αποφάσεις του Δ.Σ. γίνονται χωρίς την παρουσία εκπροσώπου των εργαζομένων. Ενώ είχαν ενημερωθεί  από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και ως Δ.Σ. φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Εκπροσώπου Εργαζομένων, επί μήνες ‘αμέλησαν’ να προκηρύξουν τις εκλογές.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

«Δεδομένων των απαράδεκτων συνθηκών  κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι όλων των δομών του Κ.Κ.Π.Π. Ηπείρου και του κλίματος εκφοβισμού που καλλιεργείται, το Σωματείο συγκαλεί Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων με σκοπό να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για την πορεία των δράσεων που θα ακολουθηθούν», σημειώνει ο Σύλλογος καλώντας τους εργαζόμενους από όλες τις δομές να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2 το μεσημέρι στο χώρο της Εργοθεραπείας στο Παράρτημα «Νεομάρτυς Γεώργιος».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.