Το πανεπιστήμιο πάει Αθήνα κόντρα στη διαθεσιμότητα

Διαδήλωση των υπαλλήλων την Τετάρτη 11 Ιουνίου

Πορεία προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με αίτημα την ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις προγραμματίζουν για την Τετάρτη, 11 Ιουνίου οι διοικητικοί υπάλληλοι όλων των πανεπιστημίων της χώρας. Στη συγκέντρωση η οποία καλείται για τη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, θα συμμετάσχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο τριτοβάθμιο ίδρυμα της Ηπείρου σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί 40 εργαζόμενοι (άλλοι οκτώ έχουν ήδη ενταχθεί σε κινητικότητα), διαδικασία η οποία πήρε παράταση μέχρι τον Ιούλιο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το κάλεσμα του Συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, ενώ στην κινητοποίηση της Τετάρτης θα συμμετάσχει η Πρυτανεία του ιδρύματος. Η πρυτανεία καλεί τα τα μέλη της Συγκλήτου να συμμετέχουν στην παράσταση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων και να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΚΤΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετείχε την Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και υπό τον κεντρικό τεχνικό συντονισμό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβαν μέρος: Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Αρχικά έγινε ενημέρωση μεταξύ των Πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των διαθεσίμων, καθώς και για τις μέχρι τώρα επαφές που είχε το κάθε ένα χωριστά με τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών:

«Κοινή αντίληψη όλων ήταν ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι το Υπουργείο μας οδηγεί σε εργασιακή ομηρία, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ώστε να λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τμηματικά και να οδηγηθούν οι συνάδελφοί μας σε απόλυση. Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμό σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Καλούμε την Ομοσπονδία μας να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 11/4/2014 και συμμετοχή στη συγκέντρωση με αιτήματα:

-να μη γίνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου

-την θεσμοθέτηση της ενδο-ιδρυματικής κινητικότητας

-την άμεση προκήρυξη της ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής κινητικότητας».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.