Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την επέμβαση στο ΤΕΙ

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την «απαράδεκτη απόφαση» της διοίκησης του ΤΕΙ ηπείρου να καλέσει τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα για να σπάσει την κατάληψη των φοιτητών του Τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
«Αντί να δώσει λύση στο οξυμένο πρόβλημα που έχει η ίδια δημιουργήσει, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάνουν το 6μηνο, προσέφυγε στον αυταρχισμό» σημειώνει προσθέτοντας: «Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης που είναι η βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης γιατί καλλιεργεί το δόγμα “νόμος και τάξη” στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης. Επιβεβαιώνεται και με τις ενέργειες αυτές πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών δεν είναι η “ομαλή λειτουργία” των ιδρυμάτων, όπως επικαλούνται, αλλά να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια – επιχειρήσεις σε στρατόπεδα, όπου θα καταστέλλονται οι αγωνιστικές και συλλογικές δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σπουδές και στη ζωή των φοιτητών.
Η διοίκηση του Εργατικού Kέντρου Άρτας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους αγωνιζόμενους σπουδαστές καλεί τους σπουδαστές να συνεχίσουν τον αγώνα τους για δωρεάν και αναβαθμισμένες σπουδές με άλλες μορφές πάλης, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μόνο με την οργανωμένη πάλη εργαζομένων, φοιτητών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και γυναικών θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση Ε.Ε. κεφαλαίου και κυβέρνησης που θέλει τα παιδιά μας αμόρφωτα, μόνο έτσι θα σταματήσουμε τον αυταρχισμό».
Καταλήγει: «Δώστε λεφτά για την παιδεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΒΟΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.