Θεσπρωτία: 1534 αλλοδαποί χωρίς χαρτιά συνελήφθησαν από την αρχή του χρόνου

Ο επίσημος απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τον απολογισμό της αστυνομικής επιχείρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Επρόκειτο για ευρεία διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας.

Η διακλαδική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 78 συνολικά άτομα και προσήχθησαν 19 άτομα (δέκα υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Όπως αναφέρει ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, έχουν συλληφθεί 1.534 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες  προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και σε βάρος τους  εφαρμόστηκε  η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.