Θ. Μπέγκας: Προγράμματα για ΑΜΕΑ από τον Ιανουάριο

Προγράμματα για ΑμΕΑ αλλά και άλλα προγράμματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο Δήμο, τα οποία θα καλυφτούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε υπηρεσίας, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να δουλεύει εκεί όπου έχει προσληφθεί, θα «τρέξουν» από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Αυτό υποσχέθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων απαντώντας, στην προ ημερησίας συζήτηση, στον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκο Γκόντα, που έθεσε το θέμα των συμβάσεων των ΑμΕΑ στη ΔΕΥΑΙ.

Υπενθυμίζεται πως από τους συνολικά 65 εργαζόμενους ΑΜΕΑ στη ΔΕΥΑΙ εκτός εργασίας θα βρεθούν 40 άτομα.

«Κάποιοι επιλέγουν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν παλιοκαιρίτικες τακτικές και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ενώ είχαν μάθει τόσα χρόνια να λειτουργούν με λογικές ομηρίας ανθρώπων», είπε ο κ. Μπέγκας,

Ζήτησε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να εξηγήσει πώς ενώ οι συμβάσεις που έγιναν επί των ημερών του αφορούσαν στη ΔΕΥΑΙ, τα 2/3 των εργαζομένων απασχολούνταν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

«Θέλω αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ότι παλέψαμε και προβληματιστήκαμε πάρα πολύ. Προχωρήσαμε στη μετατροπή  ενός αριθμού συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου, ώστε να μη διαταραχθεί η ευαίσθητη οικονομική ισορροπία της επιχείρησης», υποστήριξε ο Δήμαρχος και αναφερόμενος στο κριτήριο του ποσοστού αναπηρίας που χρησιμοποιήθηκε (67 %), εξήγησε:

«Είδαμε ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός κριτηρίων ανά πάσα στιγμή θα ήταν διαβλητός. Ήταν απόφαση μας η διαδικασία να είναι διάφανη, αφήνοντας πίσω τακτικές που η παράταξη της σημερινής αντιπολίτευσης χρησιμοποιούσε στο παρελθόν. Θελήσαμε να βάλουμε μια  ‘κουρτίνα’ και να μη ξέρουμε ποιος είναι πίσω, αν είναι  ‘ο δικός σας’ ή  ‘ο δικός μας’».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.