Τέλος εποχής για την Ένωση Ιωαννίνων από τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Πωλεί το ποσοστό της αντί 6,1 εκ. ευρώ

Την πώληση των μετοχών τους στην «Strategic Initiative (S.I.) Capital Partners», που έχει αγοράσει από πέρυσι το 67,7% της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», αποφάσισαν το περασμένο Σάββατο, οι Ενώσεις που μέχρι σήμερα κατείχαν το 23,78% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση οι Ενώσεις αποφάσισαν να κρατήσουν το 1% των μετοχών τους στην άλλοτε συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία. Παράλληλα, κάνουν γνωστό ότι έχει συμφωνήσει να συμμετέχουν μαζί με την Δωδώνη στη επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ», για την παραγωγή ζωοτροφών.

Σε ανακοίνωση του ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» αναφέρει:

Μετά από μακρά και σκληρή διαπραγμάτευση η οποία ακολούθησε την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για πώληση των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα (σ.σ. Σάββατο 28 Ιουνίου) έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ανακοινώθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά το τίμημα της πώλησης, καθώς επίσης και οι επιμέρους ειδικοί όροι της συμφωνίας, οι οποίοι προβλέπουν την μεταβίβαση του 23,78% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας στο ποσό των 6.100.000 €.
Μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην «Ένωση» αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων, παραγωγών μελών μας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την οργάνωση.
Έτσι το ποσοστό πώλησης των μετοχών ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ το οποίο δύναται να φθάσει στο 90% περίπου, κάτι το οποίο κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό, δεδομένου του ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει διαφοροποιηθεί καθώς επίσης η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, όπως ούτε καν την αποτροπή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης υπεγράφη πρόθεση ίδρυσης εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ», η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη.

Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της.

Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.