ΣΥΡΙΖΑ: Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται μεθοδευμένα σε κραχ

Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Αλέξη Μητρόπουλου, βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το ΕΤΕΑΜ έχει σήμερα έλλειμμα 413 εκατ. € (μέχρι 31-7-2014), παρά την οριζόντια μείωση ύψους 5,2% που υπέστησαν όλες οι επικουρικές από 1-7-2014, επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος καλώντας κυβέρνηση και τρόικα να μην τολμήσουν άλλη περικοπή στις επικουρικές συντάξεις εντός του 2014, όπως έντονα ακούγεται τον τελευταίο καιρό.

Στη δήλωσή του προσθέτει:

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην παγώσει την έκδοση επικουρικών συντάξεων μέχρι του τέλους του 2014, όπως φημολογείται, προκειμένου να συγκρατήσει στα σημερινά επίπεδα το έλλειμμα του ΕΤΕΑΜ.

Καλούμε κυβέρνηση και τρόικα να αναπληρώσουν άμεσα τις απώλειες που υπέστησαν τα Ταμεία από τις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές (ανεργία, μείωση μισθών, PSI, κατάργηση εισφορών, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μείωση κρατικής επιχορήγησης, κατάργηση κοινωνικών πόρων υπέρ επικούρησης).

Καλούμε τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους να μην παρασύρονται από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ότι δήθεν η κατάσταση στα Ταμεία είναι καλή και ελεγχόμενη.

Τα Ταμεία λόγω της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής είχαν σωρευτικά απώλειες πάνω από 60 δις €. Τώρα οδηγούνται μεθοδευμένα σε κραχ, οι συντάξεις κινδυνεύουν, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε απόλυτη ένδεια, οι νέοι μας σχεδιασμένα τίθενται εκτός συστήματος σύνταξης-περίθαλψης.Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να αναγορεύσουν το Ασφαλιστικό Σύστημα ως το μείζον ζήτημα του Κοινωνικού Ζητήματος και το μέλλον των συντάξεων ως κυρίαρχο για την κοινωνική συνοχή που είναι απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.