Συνάντηση ανέργων με…λιακάδα

Σήμερα στις 8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο – Θα προβληθεί και η ταινία «Δευτέρες με λιακάδα»

Κάλεσμα σε κάθε άνεργη/ο κι επισφαλώς εργαζόμενο/η σε ανοιχτή συνάντηση σήμερα στις 8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει η Πρωτοβουλία Ανέργων Ιωαννίνων.

Στη σημερινή συνάντηση θα γίνει προβολή της ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα» και θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενό της, ενώ θα εξεταστούν κι  επόμενες δράσεις, ώστε «να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη ΖΩΗ!».

Στο σχετικό κάλεσμα  αναφέρονται και τα εξής: «Εμείς, οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι επίσης, που πήραμε την πρωτοβουλία και πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση λίγες μέρες πριν, συζητήσαμε τις ανησυχίες μας, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας.

Ήταν κοινά αποδεκτή από όλους μας η άποψη ότι για την ανεργία δε φταίμε εμείς, μακριά από μας κάθε ΕΝΟΧΗ! Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, σκέψεις και προβληματισμούς συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Είπαμε πως χρειάζεται να βάλουμε φραγμό στην καθημερινή θλίψη που μας προκαλούν τα άδεια ράφια των ψυγείων μας με την πληθώρα των λογαριασμών με μαγνητάκια πάνω στις πόρτες των ψυγείων μας, η σκέψη πως είναι Ιούλιος, αλλά ένα μπάνιο στη θάλασσα άπιαστο όνειρο!! Κι εκτιμήσαμε πως ο μόνος δρόμος για να το πετύχουμε είναι να οργανώσουμε τη δράση μας, να τη μαζικοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, να ενώσουμε τις φωνές μας, τη θλίψη και την οργή μας σε μια γροθιά».

«Να απαιτήσουμε από τα σωματεία να ασχοληθούν με την ανεργία, όπως πραγματικά είναι. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων. Κοινός ο αγώνας μας, ενιαίο το μέτωπο μαζί τους», καταλήγει το κάλεσμα το οποίο περιλαμβάνει ως προμετωπίδα στίχους από τους Social Waste: «Ακούσατε , ακούσατε… Απ το saray αποφασίσαν να πουλήσουνε μα πριν πουλήσουνε – θα απολύσουνε Θέλουν να στήσουνε λέει δουλειές σωστές ξένοι και ντόπιοι τους σπρώχνουν επενδυτές…».

Η πρωτοβουλία ανέργων δημιούργησε μπλογκ στο διαδίκτυο anergoigiannina.blogspot.com. Όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το e-mail: anergoigiannina@gmail.com


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.