Συγκέντρωση στα Γιάννενα ενάντια στην ομοφοβία

Το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Σεπτεμβρίου

Συγκέτρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τις κλιμακούμενες ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις, μαζί με τις ενδημικές πλέον ρατσιστικές επιθέσεις, διοργανώνεται το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα.

Τη συγκέντρωση καλεί ο ΟΑΣΗ (Ομοφυλοφιλικός Αμφισεξουαλικός Σύνδεσμος Ηπείρου). Σημείο συνάντησης μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας στην κεντρική πλατεία στις 5 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείτα σε συντονισμό με πορεία που καλείται στην Αθήνα στην πλατεία Βαρνάρα εκεί όπου προσφάτως νεοναζί επιτέθηκαν βιαίως σε ομοφυλόφιλους, ενώ συσχετίζεται με την σημερινή διαδικασία ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

«Δημόσια πρόσωπα διεκδικούν το ‘δικαίωμα’ στο στιγματισμό, τη στοχοποίηση και τη ρητορική μίσους. Η ρατσιστική βία βρίσκει τη νομιμοποίησή της και η ακροδεξιά κατακτά το δημόσιο χώρο, μέρα με τη μέρα.. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλες και όλους. Μας αφορά, γιατί αυτό που ζούμε έχει στο τέλος της διαδρομής την στοχοποίηση όλων. Σήμερα ήρθαν για τον γείτονά σου. Αύριο;», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΗ.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.