Σε Ζωσιμαία και Ακαδημία παρακολούθησε τον αγιασμό ο Θ. Μπέγκας

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη, ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας. Ο Δήμαρχος συμμετείχε στην τελετή του Αγιασμού στο Λύκειο της Ζωσιμαίας απ’ όπου και ο ίδιος αποφοίτησε και στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.
Στην τελετή Αγιασμού σε αρκετά σχολεία του Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, όπως και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών υπογράμμισε πως: «η γνώση και η μόρφωση είναι τα πιο σημαντικά εφόδια για τη νέα γενιά. Η παιδεία είναι το βάθρο όπου στηρίζεται μια ποιοτική και σύγχρονη κοινωνία . Αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση μας», αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε».
Μιλώντας στους μικρούς μαθητές και τα «πρωτάκια» της «Ακαδημίας», ο κ. Μπέγκας, τους προέτρεψε: «να διαβάζετε, να φροντίζετε τις φρεσκοβαμμένες αίθουσες του σχολείου, αλλά κυρίως … να παίζεται και να χαίρεστε τι σχολείο». Αναφέρθηκε επίσης στους εκπαιδευτικούς ως «τον πιο σημαντικό κρίκο της εκπαίδευσης».
Ο Δήμαρχος μνημόνευσε τη σημαντική δουλειά που έγινε το καλοκαίρι στη συντήρηση των σχολείων και την ανακαίνιση των σχολικών αιθουσών, κάτι που υπογράμμισαν στο χαιρετισμό τους και οι διευθυντές των σχολείων. Ευχαρίστησε γι’ αυτό την πρώην Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Β/βαθμιας σχολικής επιτροπής, Βούλα Τσίλη και τον πρόεδρο της Α/βάθμιας σχολικής επιτροπής Βασίλη Τσαμπαλά. Τέλος υποσχέθηκε ότι «η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα».


 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.