‘Σε πανικό η κυβέρνηση για την αξιολόγηση’

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τον αγώνα κόντρα στην αξιολόγηση

Τον αγώνα κόντρα στην αξιολόγηση δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει η ΑΔΕΔΥ. Σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Αυγούστου το προεδρείο του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ χαιρετίστηκαν οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να μην προχωρήσει η σχετική διαδικασία, ενώ εκφράστηκε η βούληση για την ανατροπή των διατάξεων του νόμου οι οποίες εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων.

‘ΕΜΦΑΝΗ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ’

«Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο για την ‘αξιολόγηση’, έχουν πάρει πλέον γενικευμένα χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια της

Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας και ταυτόχρονα να εκφοβίσει τους εργαζόμενους επισείοντας την απειλή των πειθαρχικών, έφερε για αυτήν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τα σωματεία τους, πραγματοποίησαν πρωτόγνωρες σε μαζικότητα γενικές συνελεύσεις και με καθολικό τρόπο αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία υλοποίησης του νόμου, καταθέτοντας τα φύλλα αξιολόγησης στα σωματεία τους. Η καθολική συμμετοχή στην Απεργία –Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οδήγησε στην ακύρωση των χρονοδιαγραμμάτων της Κυβέρνησης και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, μέσα από τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων, για τη συνολική κατάργηση του νόμου», ανέφερε ο Βασίλης Οικονόμου, γραμματέας του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για εμφανή αδιέξοδα και πανικό της κυβέρνησης.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από την παράταση που δόθηκε για Σεπτέμβριο  και Οκτώβριο, την αναζήτηση τρόπου παράκαμψης της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης, την ενεργοποίηση των δικαστηρίων κατά της απεργίας – αποχής της ΑΔΕΔΥ αλλά και την εξαγγελία νέου νόμου αξιολόγησης για το φθινόπωρο.

ΣΤΟΧΟΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών και τις ιδιωτικοποιήσεις δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου σημειώνοντας ότι οι στόχοι δεν κρύβονται παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης πτυχών του νόμου.

«Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την επιλογή της για κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων και δημιουργία, για τα επόμενα χρόνια, δεξαμενών προς απόλυση εργαζομένων», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας στάθηκε ιδιαίτερα στη μαχητικότητα την οποία επιδεικνύουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος σημειώνοντας ακόμη ότι ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων δεν αφορά τους εαυτούς τους, αλλά την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου και την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών», τόνισε.

“ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ”

Το νομαρχιακό τμήμα καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο, όπως τον χαρακτηρίζει.

Καλεί ακόμη τους υπαλλήλους να μην καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης και να τα παραδώσουν στα σωματεία τους, ενώ απευθύνει κάλεσμα αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης στο δημόσιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.