Πρώτo μάθημα Καστοριάδης

Αναγνώσεις πολιτικής φιλοσοφίας κάθε Κυριακή στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»

Η εκπομπή της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ιωαννίνων, «Η Θεωρία Παίρνει Θέση» (μεταδίδεται κάθε Παρασκευή 12.00-13.00, 88.2 fm) προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του κύκλου «Αναγνώσεις πολιτικής φιλοσοφίας» που αρχίζει αυτή την Κυριακή. Ο πρώτος κύκλος αναγνώσεων ξεκινάει με Κορνήλιο Καστοριάδη και, τι άλλο, τη «Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας». Εισηγητές οι Σωτήρης Σιαμανδούρας και Αλέξανδρος Σχισμένος.

Κάθε Κυριακή, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο», Καποδιστρίου 20, και ώρα δώδεκα και μισή το μεσημέρι, μελετάμε όλοι μαζί.

Τώρα, το «μελετάμε» μπορεί να μην ακούγεται πολύ δελεαστικό. Εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να είναι μια ιστορία ζωντανή, σύγχρονη, διαδραστική, να χρησιμοποιήσουμε όπου μπορούμε οπτικοακουστικό υλικό, να λειτουργήσουμε και σαν παρέα. Και από καιρό σε καιρό θα έχουμε και καλεσμένους.

Στο δεύτερο μισό του Οκτώβρη περιμένουμε τον κύριο Δημήτρη Σταματόπουλο να μας μιλήσει για την έννοια του έθνους, ενώ τον Νοέμβρη θα έχουμε κοντά μας τον κύριο Αλέξανδρο Κιουπκιολή, που θα μας μεταφέρει τη σύγχρονη συζήτηση για τη ριζοσπαστική δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, περιμένουμε τον κ. Πολίτη για μια εισήγηση γύρω από την πολιτική ανυπακοή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εκπομπή στο theoryinthesis@gmail.com, ενώ αρχεία εκπομπών μπορείτε να ακούσετε στο itheoriapairneithesi.blogspot.com.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.