Παρουσιάζεται ο «Κοινωνικός αναρχισμός»

Σήμερα το απόγευμα στον Α. Κοι.Χ.Ι.

Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Κοινωνικός Αναρχισμός» με κύρια θεματική τον φασισμό παρουσιάζεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο (πκ. Νεομάρτυρος Ιωάννη, κάτω από το δημοτικό ωδείο). Το περιοδικό, το οποίο συστήνεται ως πολιτική επιθεώρηση, κυκλοφορεί από τις συνεργατικές εκδόσεις Κουρσάλ.

Περιεχόμενα του τεύχους:  Antisystemic, Αντίλογος στο Κράτος: Περί των βασικών αρχών της πολιτικής ετερονομίας, Φώτης Τερζάκης, “Μη συστημικός Φασισμός” ή παίζοντας με τις λέξεις, Νίκος Νικολαΐδης, Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το κίνημα της ζωής, Σωτήρης Λυκουργιώτης, Η αβάσταχτη επιφανειακότητα της φασιστικής αισθητικής, Νεφέλη-Μυρτώ Πανδίρη, Γερμανική εργατική τάξη και ναζισμός, από το 1924 έως το 1933, Δημήτρης Καταϊφτσής, Η Ρουμανία της Σιδηράς Φρουράς, Άννα Καραγεωργίου, Προμήνυμα κινδύνου, Άρης Τσιούμας, Σχόλια πάνω στην επικαιρότητα, Σπύρος Δαπέργολας, Ζητήματα για την αναρχική πολιτική οργάνωση, Αντώνης Δρακωνάκης, Οργάνωση ενάντια στην παρέα Μετάφραση, Hegel, Schelling, Holderlin, Το παλιότερο συστηματικό πρόγραμμα του γερμανικού ιδεαλισμού 1797, Βιβλιοπαρουσίαση, Έλενα Νακοπούλου, Ουτοπία & επανάσταση, Αρχείο, Άρης Καρύτσας, Η επινόηση του ελληνικού έθνους. Φωτογραφίες τεύχους, Άννα Καραγεωργίου, Ο Κάσπαρ είναι νεκρός.
*Στα Γιάννενα το περιοδικό κυκλοφορεί στον Κοινωνικό Χώρο καθώς και στο βιβλιοπωλείο ‘Αναγνώστης’ (Πυρσινέλλα, 11, τηλ. 28310 26183). Σελ. 144, τιμή: 5 ευρώ.

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.