Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Στην Αθήνα διαδηλώνουν οι διοικητικοί

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση όλων των πανεπιστημίων της χώρας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις απευθύνει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στη διαδήλωση που καλείται στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιουνίου με αφετηρία τα Προπύλαια και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων των οκτώ πανεπιστημίων τα οποία πλήττονται από τη διαθεσιμότητα (Καποδιστριακό, Μετσόβιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης) προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό.
Η αυριανή κινητοποίηση προέκυψε με πρωτοβουλία του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων και θα συμμετέχουν σε αυτήν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι καθηγητές, οι απολυμένοι της ΕΡΤ και οι σχολικοί φύλακες, κόντρα στην αδιαφορία της πανελλαδικής ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για το θέμα.
Κοινή αντίληψη των πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι το Υπουργείο οδηγεί τους διοικητικούς υπαλλήλκους σε εργασιακή ομηρία, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ώστε να λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τμηματικά και να οδηγηθούν οι συνάδελφοί τους σε απόλυση.
Ο Σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο οποίο 40 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο διεκδικεί, όπως οι υπόλοιποι:
-Να μη γίνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου
-Την θεσμοθέτηση της ενδο-ιδρυματικής κινητικότητας
-Την άμεση προκήρυξη της ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής κινητικότητας.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.