Ο Μάξιμος Παπαγιάννης νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων

Επικράτησε το φαβορί: Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, είναι από σήμερα, Τετάρτη, ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Ο νέος Μητροπολίτης, που υποστηρίχτηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εξελέγη με 46 ψήφους έναντι 16 ψήφων του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού και 7 ψήφων του Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχειου Στεργίου, ο οποίος υποστηρίχτηκε από το Φανάρι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες.
Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, και το 2011 ανέλαβε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Επίσης, εκλέχτηκε και ο νέος μητροπολίτης Φωκίδος. Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα επίσκοπο Αμβρούσης κ. Θεόκτιστο, ο οποίος έλαβε 47 ψήφους από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδριάζει από το πρωί στη Μονή Πετράκη. Ο κ. Θεόκτιστος υποστηρίχτηκε από τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο.Ολοκληρώθηκε ακόμα το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Ελασσόνας. Αρχιμανδρίτης ο κ. Χαρίτωνος Τούμπας 68, Κοσμάς Περχανίδης 9 και Κλήμης Κουτσομύτης 6.  Τελικά μητροπολίτης Ελασσόνας εξελέγη ο κ. Χαρίτωνος Τούμπας.

(Πηγή: Το Βήμα)

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.