Ο Δήμος Αρταίων θα διευκολύνει τη Digea

digea1

…και θα βραβεύσει τον Αντ. Νικοπολίδη

Την διευκόλυνση της τοποθέτησης των εγκαταστάσεων εξοπλισμού  της εταιρίας DIGEA, προκειμένου η περιοχή μας να καλύπτεται με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, μετά τις 19 Δεκεμβρίου 2014, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων (3 Δεκεμβρίου) ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Πανέτας. Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε ότι συμφωνεί με την πρόταση αυτή, με την προϋπόθεση όμως η εταιρία να λάβει όλες τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις.

Θετικά αντιμετωπίστηκαν εξάλλου από τον κ. Τσιρογιάννη, τα προ ημερησίας διάταξης, θέματα που αναδείχτηκαν κατόπιν εισήγησης των Δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα:
•Σε εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής  Κωνσταντίνο Πατήλα, για την κατασκευή ταφείου με έξοδα του Δήμου, στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Δήμου Αρταίων, στο μεγάλο Αρτινό Ιστορικό, Ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Τσιλιγιάννη, ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε πως «η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που άφησε στον τόπο μας ο Κωνσταντίνος Τσιλιγιάννης , τον κατατάσσει στους μεγάλους άνδρες του τόπου μας και ως Δήμος είναι τιμή μας αλλά και δέσμευσή  μας να τιμούμε τους μεγάλους ανθρώπους του πνεύματος».

•Σε εισήγηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Οδικής Ασφάλειας και Ασφάλειας του Δημότη Γιώργου Λιλή, για ονοματοδοσία οδών στην περιοχή Τσαγκαράκι Κωστακιών, με ονόματα αποθανόντων συμπολιτών μας, ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και αυτών που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα, αναφέροντας ενδεικτικά τους κ.κ. Κώστα Βάγια πρώην Δήμαρχο Αρταίων, Κώστα Παππά Αντιπεριφερειάρχη, τον σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα και τον προαναφερόμενο συγγραφέα-ιστορικό Κων/νο Τσιλιγιάννη.  Ο Δήμαρχος Αρταίων τόνισε ότι «είναι υποχρέωση όλων μας να τιμούμε ανθρώπους που έπραξαν  σημαντικό έργο βρισκόμενοι εν ζωή, πόσο μάλιστα όταν αυτοί οι μεγάλοι άνθρωποι τυγχάνει να είναι και συμπολίτες μας. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που θα μπορούσαμε ως Δημοτική Αρχή να τους αποδώσουμε και φυσικά είμαστε σύμφωνοι στην παραπάνω πρόταση».

Σε πρόταση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Δημήτρη Νταλάκα, για βράβευση του Αντώνη Νικοπολίδη, από το Δήμο Αρταίων, ο κ. Τσιρογιάννης απάντησε θετικά λέγοντας: «ο Αντώνης Νικοπολίδης  αποτελεί ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό, για το αξεπέραστο ήθος του και την αγωνιστική του αυταπάρνηση. Είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, που μας χάρισε την μεγαλύτερη ομαδική επιτυχία στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού. Αυτός ο λαμπρός αθλητής κατάγεται από το Δήμο μας και οφείλουμε να τον τιμήσουμε σε ειδική εκδήλωση”.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.