Νερό: Ο Μιχελάκης προσπαθεί να απαγορεύσει το δημοψήφισμα!

Νέα επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση για να στηρίξει τα συμφέροντα των πολυεθνικών των υδάτων

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει το αυριανό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στους δημάρχους της περιοχής.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης είναι ωμή αυτή την φορά καθώς με τον συνήθη αυταρχικό της τρόπο έρχεται να απαορεύσει κάτι για το οποίο έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις από τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ επίσης την ίδια ώρα ένα μεγάλο κίνημα έχει αναπτυχθεί στην πόλη για την υπεράσπιση του νερού.

Σε λίγη ώρα έχει οριστεί έκτακτη συνέντευξη τύπου από κινήματα και κάποιους δημάρχους της περιοχής για να ενημερώσουν τους πολίτες πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει το υπουργείο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία των δημάρχων και εκπροσώπων των κινημάτων.

Το πιο πιθανό είναι οι κάλπες για το δημοψήφισμα να στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο κάποιοι δήμαρχοι, δείχνουν ήδη σημάδια οπισθοχώρησης προτείνοντας πλέον το δημοψήφισμα να διεξαχθεί στα δημαρχεία κάθε πόλης. Αυτό όπως είναι εύκολα αντιληπτό αναμένεται να οδηγήσει σε αποτυχία τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα που έχει εξαγγελθεί εδώ και μήνες.

 Πηγή: alterthess.gr

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.