Μέτωπο του εμπορικού κόσμου για φορολογία, ασφαλιστικό

Κοινό μέτωπο για τη σωτηρία των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας δημιουργεί ο εμπορικός κόσμος των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία έγινε αναφορά στα συμπεράσματα της σύσκεψης που συγκλήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία του Προέδρου Δημήτρη Δημητρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με τους Προέδρους της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων και του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κκ. Σωτήρη Χορέβα και Γεώργιο Νταλαμάγκα και την παρουσία της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα από το φορολογικό σύστημα και τα προβλήματα από το Ασφαλιστικό.

Η ταύτιση και η σύγκλιση των απόψεων δείχνουν ότι τα προβλήματα που θα φέρουν χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις του Νομού και της χώρας είναι πλέον ορατά. Ο αφανισμός της Μικρομεσαίας Επιχείρησης αποτελεί στόχο κάποιων συμφερόντων η οποία άρχισε να υλοποιείται. Η μείωση του τζίρου, η αύξηση των υποχρεώσεων και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων θα αυξήσουν δραματικά τους δείκτες ανεργίας μέσα στο 2014. Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι σκληρή και απέναντι μας. Θεωρούμε ότι ανάπτυξη με τέτοιες πολιτικές δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στη χώρα μας, τονίζεται σε ανακοίνωσή των τριών φορέων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε να τεθούν τα θέματα άμεσα στις τριτοβάθμιες οργανώσεις (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων , ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) καθώς και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Οι φορείς εκτιμούν ότι η δημιουργία της χιονοστιβάδας των αντιδράσεων που θα δημιουργηθεί θα φέρει προ των ευθυνών τους κυβερνώντες.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/6

Τέλος αποφασίστηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 να κληθούν όλα τα μέλη των φορέων και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν προβλήματα με τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ να έρθουν στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5) και στις 6 το απόγευμα ώστε να αποφασιστεί η διαδικασία και δικαστικού αγώνα.

Η συμμετοχή όλων των ανασφάλιστων πρέπει να είναι δεδομένη για να αναδεχθεί το μέγεθος του προβλήματος, τονίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Επιπλέον αποφασίσθηκαν:

Για τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος

  1. την άμεση τροποποίηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ο οποίος σήμερα είναι στο 26% από το πρώτο ευρώ και μάλιστα στο τεκμαρτό εισόδημα και όχι στο πραγματικό που μαζί με τις λοιπές επιβαρύνσεις (τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου 55%) έχουμε ουσιαστικά φορολόγηση του επιχειρηματικού κόσμου από την δήλωση εισοδήματος που ανέρχεται έως 53,3%.

Με συντελεστή 15% στα φυσικά πρόσωπα και τα ΝΠ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά.

  1. την άμεση, χωρίς χρονοτριβές κατάργηση όλων των χαρατσιών (τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κλπ.) καθώς και των άδικων τεκμηρίων διαβίωσης ώστε ο κάθε φορολογούμενος να φορολογείται για τα πραγματικά του εισοδήματα και όχι για τα υποτιθέμενα.
  2. την πάταξη της φοροδιαφυγής από οποιονδήποτε και αν προέρχεται και την εκπόνηση άμεσα ενός ΑΠΛΟΥ – ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥ – ΔΙΚΑΙΟΥ – ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ώστε χωρίς ερμηνευτικές εγκυκλίους και αντικρουόμενες διατάξεις και τα έσοδα του κράτους να αυξηθούν και η οικονομία μας να αναπτυχθεί. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ θα γνωρίζει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος αλλά και τις απαιτήσεις του από το κράτος.
  3. Την άμεση ρύθμιση των φορολογικών οφειλών σε 100 δόσεις, την εκλογίκευση των προστίμων με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι τον αφανισμό του επιχειρηματία, καθώς και την κατάργηση των κατασχέσεων των επιχειρηματικών λογαριασμών για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους οι επιχειρήσεις και να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Για τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος

  1.  Να δοθεί στους ασφαλισμένους το δικαίωμα επιλογής κατηγορίας ασφάλισης με ανταποδοτική σύνταξη. Πάγωμα των οφειλών χωρίς προσαυξήσεις και ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών σε (100) εκατό δόσεις.
  2. Αποποινικοποίηση του αδικήματος μη καταβολής εισφορών. Καμία κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αφού οι εισφορές καθίστανται απαιτητές για συνταξιοδότηση. Να χορηγείται Ασφαλιστική Ενημερότητα σε όλους, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για να σωθούν οι επιχειρήσεις και να αφαιρεθεί από τις οφειλόμενες εισφορές το ποσό του κλάδου υγείας σε όσους αποδεδειγμένα δεν είχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας και δεν έκαναν χρήση υπη
  3. Δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους οφειλέτες και τα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους αφου μετά τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ και την έλλειψη γιατρών και ειδικοτήτων του ΠΕΔΥ, θα πρέπει να υπάρχει σύμβαση σε ιδιώτες γιατρούς και εργαστήρια. Συμμετοχή ασφαλισμένων κατά 20% στα φάρμακα (σήμερα η συμμετοχή των ασφαλισμένων φτάνει έως το 80%)ρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  4. Σύνταξη με 37 χρόνια πραγματικής εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.