Μενίδι: Άγονος ο πλειστηριασμός σπιτιού με τα “κοράκια” να παραμονεύουν

Άγονος ο πλειστηριασμός σπιτιού στο ειρηνοδικείο Μενιδίου, με ενδιαφέρουσες πλευρές, τόσο στην τακτική των κορακιών που θέλουν να “χτυπήσουν” σπίτια με χαμηλές τιμές, όσο και για τους Μαυρογιαλούρους που υπόσχονται “βοήθεια’ στους πολίτες που τους τη ζητάνε.
“Άνεργος από το 2008 ο κ. Φίλιππος Π, που έμενε στις εργατικές πολυκατοικίες Άνω Λιοσίων (Δήμος Φυλής), έχοντας κερδίσει την παραχώρηση του διαμερίσματος με κλήρωση από τον ΟΕΚ, βρέθηκε να χρωστάει από χαράτσια, φόρους και προσαυξήσεις 6.800 ευρώ στην εφορία.
Το σπίτι εκτιμάται στις 70.000 ευρώ. Πριν 15 μέρες του κοινοποιήθηκε ο πλειστηριασμός. Κατέφυγε τότε σε γνωστό δικηγόρο του Μενιδίου ο οποίος αφού του ζήτησε και πήρε 650 ευρώ του υποσχέθηκε ότι το “θέμα του θα τακτοποιηθεί” και να μην ανησυχεί. Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον Απόστολο Σταύρου βουλευτή της περιοχής και πρώην υπουργό.
Χθές ο Φ.Π. επικοινώνησε με τον πρώην “υπουργό” να ρωτήσει για το θέμα και αυτός του απάντησε πως …ξέχασε την υπόθεσή του !!! Όταν του ζήτησε να του παραδώσει τον φάκελλο ο Απόστολος Σταύρου απαίτησε άλλα 100 ευρώ.
Σήμερα ο Φ.Π. απευθύνθηκε στην Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής η οποία και κοινοποίησε μέσω της Αλληλεγγύης για Όλους το γεγονός. Αν και τη διενέργεια του πλειστηριασμού την μάθαμε ελάχιστες ώρες πριν, όντας ακόμη στη ΔΕΗ για την άλλη κινητοποίηση, βρεθήκαμε συνολικά 20-30 άτομα στο Μενίδι, (μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής, της Αλληλεγγύης για Όλους, του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων και αλληλέγγυοι πολίτες του Μενιδίου).
Στον πλειστηριασμό δεν παρουσιάστηκε ούτε υποψήφιος “αγοραστής” ούτε ο εκπρόσωπος της εφορίας. Έτσι ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος. Ίσως και αυτή να είναι η τακτική τόσο της εφορίας, όσο και των τραπεζών: να κηρυχθούν άγονοι οι πλειστηριασμοί, προκειμένου (με τον ισχύοντα ακόμη Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) να φθάσουν στον τρίτο (επαναληπτικό) όπου η τιμή διαμορφώνεται πιο ελκυστικά για τα κοράκια.
Επομένως η σημερινή ανταπόκρισή μας δεν καθόρισε καν την τύχη του πλειστηριασμού αλλά είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Οι μεγάλες μάχες θα δίνονται στο τρίτο στάδιο (με τον ισχύοντα νόμο), όπου τα κοράκια θα “χτυπάνε” περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
Πηγές: http://pleistiriasmoistop.blogspot.gr/, ertopen.com


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.