Κλοπές και σε εκκλησίες στον Αμάραντο

Και στο Λαογραφικό Μουσείο

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν πάλι εκκλησίες του νομού Ιωαννίνων, φαινόμενο το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού όταν σημειώθηκαν κλοπές στην περιοχή του Πωγωνίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Αυγούστου καταγγέλθηκαν τρεις  κλοπές που έγιναν στην περιοχή του Αμάραντου της Κόνιτσας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και στο Λαογραφικό Μουσείο.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 5ης με 6η Αυγούστου άγνωστοι δράστες διέρρηξαν παράθυρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό μία ασημένια εικόνα, ένα χρυσοκέντητο υφαντό, έναν ασημένιο σταυρό, ένα μεταλλικό κυτίο, ενώ από το παρεκκλήσι δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.

ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου άγνωστοι δράστες διέρρηξαν παράθυρο του Λαογραφικού Μουσείου και αφαίρεσαν 20 δακτυλίδια, μία γυναικεία κεντητή ζώνη και μία επάργυρη θήκη πυρίτιδας (παλάσκα).

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.