Tην Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ.
Οι Κυριακές στο πανί, ο κύκλος προβολών που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώνουν το αφιέρωμα στον Ρόμπιν Ουίλιαμς με την ταινία του Πίτερ Γουίαρ, Ο κύκλος των χαμένων ποιητών (Dead poets society, ΗΠΑ, 1987, διάρκεια: 121 λεπτά) με τους: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν.
Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
O ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει σχετικά:
«Η ακαδημία Γουέλτον, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 50, είναι ένα ακριβό εκπαιδευτικό ίδρυμα που φιλοδοξεί να μορφώνει και να αναδεικνύει τους μελλοντικούς γιατρούς, τραπεζίτες και ηγέτες της Αμερικής. Οι ευκατάστατες και συντηρητικές οικογένειες χαίρονται που τα παιδιά τους εντάσσονται σε αυτό το περιβάλλον πειθαρχίας και σκληρής μελέτης, όπου ικανοποιούν τις γονικές φαντασιώσεις για κοινωνική καταξίωση. Όμως, ο νέος καθηγητής των αγγλικών Τζων Κήτινγκ, βλέπει στην αγγλική ποίηση τον δρόμο για την χειραφέτηση του ανθρώπου, τον χώρο της προσωπικής ελευθερίας, και έτσι την διδάσκει στην τάξη: «Δεν γράφουμε και δεν διαβάζουμε ποίηση γιατί είναι χαριτωμένη. Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση γιατί είμαστε μέλη της ανθρώπινης φυλής. Και η ανθρώπινη φυλή είναι γεμάτη πάθος. ιατρική, νομική, οικονομικά, μηχανική, αυτά είναι ευγενείς φιλοδοξίες και απαραίτητες για την διατήρηση της ζωής. Αλλά η ποίηση! Ομορφιά, ρομαντισμός, αγάπη. Αυτά είναι ο λόγος που μένουμε ζωντανοί […]. Εσείς είστε εδώ και το παντοδύναμο Παιχνίδι συνεχίζεται, και εσείς μπορείτε να συνεισφέρετε με έναν στίχο. Ποιος θα είναι ο στίχος σας;»
Μια παρέα μαθητών γοητεύεται από την προσωπικότητα του Κήτινγκ και αφυπνίζεται σε σχέση με τις επιθυμίες τους και τις προσωπικές τους επιλογές, πράγμα που οδηγεί σε συγκρούσεις με τους γονείς και το σχολικό κατεστημένο. «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», μια σειρά μυστικών συναντήσεων των μαθητών σε μια σπηλιά στο δάσος, όπου γίνονται αναγνώσεις ποιημάτων και ίδρυσε ο ίδιος ο Κήτινγκ όταν ήταν και αυτός μαθητής στην ακαδημία, θα γίνει το σημείο αναφοράς για τους μαθητές καθώς η ζωή τους αλλάζει».