Κοινωνικό μέρισμα: Στις 7.050 ευρώ το όριο για τους δικαιούχους

Τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το «κοινωνικό μέρισμα» αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων μιας και πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν αρχικά αποκλειστεί.

Ωστόσο και πάλι πολλές λαϊκές οικογένειες, που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα οικονομικά, θα αποκλειστούν αφού οι δικαιούχοι με δύο παιδιά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 11.750 ευρώ εισόδημα.

Μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου ανακοινώθηκε πως «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί “κοινωνικό μέρισμα” σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 320.000.

Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται».

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια αποφασίσθηκε ότι:

1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.Σημειώνεται, ότι στις 10 Μαΐου έλαβαν το «κοινωνικό μέρισμα» 204.000 δικαιούχοι, ενώ επιπλέον 115.000 δικαιούχοι θα λάβουν το μέρισμα στις 10 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 320.000 δικαιούχους. Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις πουείχανγίνειαποδεκτέςέωςτοτέλοςΜαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται. Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις, η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα, χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30ή Ιουνίου, ενώ για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.