Υποσχέσεις Θ. Μπέγκα για αποκέντρωση

Παράδοση σκυτάλης στη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων

Με τη υπόσχεσητου νέου Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, να εξετάσει θετικά τις προτάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων για εκχώρηση επιπλέον αρμοδιοτήτων, συνοδεύτηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του απερχόμενου στο νέο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Πραρασκευή το βράδυ στο Αρχοντικό Πυρσινέλα όπου είναι η έδρα της Δημοτικής Κοινότητας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Ζάχος και οι σύμβουλοι, καλωσόρισαν το νέο πρόεδρο, Αλέξη Γοργόλη και τα νέα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι στο πλευρό τους. Παρέδωσαν δε έναν πλούσιο φάκελο με ενημερωτικό υλικό που, όπως υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος, θα φανεί χρήσιμο στα πρώτα βήματα των «νέων».

Ο κ. Ζάχος έκανε απολογισμό της θητείας του απερχόμενου Συμβουλίου, αναφερόμενος στο ρόλο του, τις αρμοδιότητες και το έργο που παρήγαγε, σημειώνοντας ότι εργάστηκαν όλοι χωρίς να υπάρχουν παραταξιακές αντιπαλότητες. «Θεωρώ ότι κάναμε σημαντική δουλειά παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που υπήρξαν καθώς διανύαμε τα πρώτα χρόνια αυτού του νέου θεσμού. Εργαστήκαμε για το καλό της πόλης και πιστεύουμε ότι έχουμε θέσει  τις βάσεις για να είναι καλύτερη η συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο νέος πρόεδρος Αλέξης Γοργόλης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει από όλα τα νέα μέλη του Συμβουλίου η διάθεση για ένα δυναμικό ξεκίνημα, υπογραμμίζοντας πως: «Είμαστε νέοι άνθρωποι όλοι κι έχουμε τη διάθεση να δουλέψουμε και να βοηθήσουμε την πόλη και το Δήμο. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και των συμπολιτών μας και φυσικά του Δήμου και του Δημάρχου».

Ο νέος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αναγνώρισε το έργο που παρήχθη, ευχαρίστησε τα απερχόμενα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό του νέου Συμβουλίου.

«Πιστεύω στην αποκέντρωση», δήλωσε ο κ. Μπέγκας απαντώντας στο αίτημα για εκχώρηση αρμοδιοτήτων, για το οποίο υποστήριξε ότι «είμαι απολύτως θετικός» και προέτρεψε «παλιούς» και «νέους» να συνεργαστούν και να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.