«Ήπειρος Ανατροπής» κατά Καχριμάνη για την αξιολόγηση

Ένωση Περιφερειών, περιφερειακή αρχή «εμπαίζουν τους εργαζόμενους»

Κατηγορηματικά αντίθετη στην «επιχειρούμενη δήθεν αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που γίνεται με όρους  θεσμοθετημένης εκβιαστικής πρακτικής, εκ μέρους της κυβέρνησης»  δηλώνει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη. Η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ακόμη για υποκρισία και εμπαιγμό των εργαζομένων από πλευράς  της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), «με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Περιφέρεια Ηπείρου».

«Με το Ν. 4250/2014 θεσπίζεται σύστημα συγκριτικής ‘αξιολόγησης’ με τον εκ των προτέρων παράλογο, αντισυνταγματικό και αντιεπιστημονικό, ορισμό ανώτατων ποσοστών υπαλλήλων που μπορούν να αξιολογηθούν ανά βαθμολογική κλίμακα. Δηλαδή, με βαθμό 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με βαθμό 6 έως 9 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με βαθμό κάτω του 6 θα αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ειδικά για τους Προϊσταμένους κάθε βαθμίδας, προκειμένου να ανταμείψουμε τα ‘δικά μας παιδιά’, το ποσοστό των ‘αρίστων’ εκτινάσσεται από 25% σε 70%. Επίσης, η αξιολόγηση συνδέεται με την μισθολογική εξέλιξη, με βάση τους ισχύοντες νόμους», τονίζει η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

«Η αξιολόγηση, η αποτίμηση δηλαδή των προβλημάτων της οργάνωσης, της απόδοσης και λειτουργικότητας μιας υπηρεσίας και των λειτουργών της, αποτελεί μια σταθερή και συνεχή διαδικασία  κάθε  υπηρεσίας και λειτουργικής δομής, με στόχο την διαμόρφωση των όρων βελτίωσή τους και όχι μια σημαία ευκαιρίας με ανομολόγητες στοχεύσεις. Έχουν ήδη αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο, από τους φορείς των εργαζομένων, οι πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης και της τρόικας που συγκαλύπτονται κάτω από τον εύηχο όρο της «Αξιολόγησης». Εμείς απλά καταγράφουμε ορισμένες. Έτσι,  η δρομολογούμενη «Αξιολόγηση» θα αποτελέσει το όχημα για:

-την κορύφωση της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων,

-την διαβάθμιση και τις μειώσεις των μισθών,

-την διαμόρφωση «κανιβαλικών» σχέσεων εργασίας στο σύνολο του δημόσιου τομέα για τον απόλυτο κομματικό έλεγχο του,

-την υποβάθμιση-συρρίκνωση και ξεπούλημα των κερδοφόρων, για το επιχειρηματικό κεφάλαιο, τομέων του Δημοσίου,

-την καθυπόταξη και πλήρη έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης,

-το ξέπλυμα από της ευθύνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το πελατειακό και κομματικό δημόσιο τομέα που οικοδόμησαν όλα αυτά τα χρόνια.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Συμπληρώνει: «Η στάση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία εστιάζεται κυρίως σε διαδικαστικά θέματα, συνιστά υποκρισία και εμπαιγμό των εργαζομένων. Προσπαθεί να συγκαλύψει την ουσιαστική συμφωνία της με τις κυβερνητικές επιλογές και ταυτόχρονα να διαμορφώσει ευνοϊκές, για τους Περιφερειάρχες, συνθήκες διαχείρισης των αντιδράσεων των εργαζομένων, καθώς θα είναι οι ίδιοι που θα κληθούν να υλοποιήσουν τις διαθεσιμότητες-απολύσεις κλπ. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των Περιφερειαρχών διαβλέπουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να οικοδομήσουν μέσα από τη διαδικασία της ‘Αξιολόγησης’ το δικό τους κομματικό και προσωπικό μηχανισμό. Η μόνη συνεπώς ειλικρινής και αξιόπιστη στάση τους είναι η μη εφαρμογή του νόμου και η απαίτηση για την κατάργησή του.

Η παράταξη  «καλεί, τους εργαζόμενους του Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα, να προτάξουν όσα τους ενώνουν και να συγκροτήσουν ένα μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στην ολέθρια πολιτική της κυβέρνησης  και της τρόικας. Η παράταξή στέκεται αλληλέγγυα και συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των Δημοσίων υπηρεσιών, καταλήγει.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.