Είχαν κόψει 4,5 τόνους αρωματικά φυτά

Συνελήφθησαν 15 άτομα στον Τσαμαντά της Θεσπρωτίας

Δεκαπέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 58 ετών, για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα, συνέλαβε το πρωί της Πέμπτης, 31 Ιουλίου η αστυνομία σε σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή,

Η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δράστες  κατελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω να  έχουν συλλέξει παράνομα και να συσκευάζουν σε τσουβάλια, με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν: τεσσεράμιση τόνοι κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα 540 κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια, επτά δρεπάνια και μία ζυγαριά.  Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων  δραστών.


 

 

 

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.