«Η κοιμωμένη ξύπνησε» στο Πνευματικό Κέντρο

Αντί για το θέατρο του Φρόντζου- Το Σάββατο, 19/7

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και την αίθουσα «Βασιλειος Πυρσινέλλας» μεταφέρεται εξαιτίας της πρόβλεψης για άσχημες καιρικές συνθήκες μία ακόμη θεατρική παράσταση που ήταν προγραμματισμένη να ανεβεί στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στον Φρόντζο. Πρόκειται για την παράσταση «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους διοργανωτές. Υπενθυμίζεται ότι στο Πνευματικό Κέντρο μεταφέρθηκε επίσης χτες Τετάρτη, 15/7 η παράσταση «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο σήμερα;

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.

Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Η παραγωγή  ανήκει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισγουελ, η μουσική ενός Γιαννιώτη, του Σπύρου Γραμμένου, η επιμέλεια κίνησης της Ξένιας Θεμελή. Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Φωτεινή Τιμοθέου.

Την Τρίτη, 22 Ιουλίου στις 9 το βράδυ η παράσταση ανεβαίνει στην Πρέβεζα στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» και τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. στην Κέρκυρα, στο Θέατρο Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου». 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.