ΕΛΜΕ Πρέβεζας: Μπλόκαρε τα σεμινάρια της αξιολόγησης

Αναδημοσίευση από το atpreveza.gr

Με παρεμβάσεις τους, τα μέλη της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, μπλόκαραν τα σεμινάρια ενημέρωσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων για την αξιολόγηση (η ηγεσία των συνδικάτων των εκπαιδευτικών τα ονομάζει και «σεμινάρια της ντροπής), τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν.

Εντύπωση πάντως -και μίνι ένταση- προκάλεσε το γεγονός, ότι σε αντίθεση με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Πρέβεζας, που στην πλειοψηφία τους συντάχθηκαν με τους εκπαιδευτικούς, οι διευθυντές γυμνασίων και λυκείων στην πλειοψηφία τους έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο. Διαφορετική βεβαίως ήταν η εικόνα στους περισσότερους Νομούς της χώρας και ειδικά σε σχολεία της πρωτεύουσας, όπου οι διευθυντές απείχαν, καλυπτόμενοι από τα συνδικάτα. Οι Σύλλογοι μάλιστα σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα χαιρετίζουν τους διευθυντές για τη στάση τους και την επιλογή τους να μη πάνε στα σεμινάρια.

Σε δηλώσεις του στο www.atpreveza.gr, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Γιάννης Θεοφάνους, δήλωσε: «Ούτε και σήμερα έγινε τελικά το σεμινάριο, μετά από παρέμβαση μελών της ΕΛΜΕ, που ήρθαν στο 2ο ΓΕΛ σήμερα το πρωί. Ήταν μία σημαντική επιτυχία για τον κλάδο, γιατί στην Πρέβεζα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αυτά τα σεμινάρια, που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν ως σεμινάρια της ντροπής δεν προχώρησαν. Είναι και μία ηχηρή απάντηση προς το Υπουργείο, ότι η πολιτική που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση, την απαξίωση και τη διάλυση σχολείων, δεν πρόκειται να περάσει τόσο εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ http://bit.ly/1so0Ffo

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.