Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου εν Ιωαννίνοις

xristougenna23

Δεκάδες εκδηλώσεις σε ένα «γεμάτο» και εορταστικό Σαββατοκύριακο θα έχουμε το ερχόμενο διήμερο. Όλοι οι  δρόμοι θα γεμίσουν παιδιά κάλαντα, μουσικές και χορούς, καθώς συνεχίζεται το Χριστουγεννιάτικο  πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Στις 10 το πρωί το Αρχοντικό Πυρσινέλλα θα υποδεχθεί για άλλη μια μέρα τα παιδιά με παιχνίδια, κάλαντα, θέατρο μουσική και δρώμενα που ετοίμασαν σχολεία της πόλης και με συντροφιά το Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του.

Από τις 11.30 τα άλογα του Ιππικού Ομίλου Ιωαννίνων θα βρίσκονται στην Πλατεία Πύρρου.

Στις 12 το μεσημέρι οι εμψυχώτριες των Κέντρων Απασχόλησης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών μαζί με τους μικρούς μαθητές τους ζωντανεύουν πραγματικά όλες τις γωνιές της πόλης των Ιωαννίνων.

Έτσι:

Στην Πλατεία Πύρου το ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ θα στήσει ένα «Μαγαζάκι για τα παιδιά στο τρενάκι».  Μέσα στο χριστουγεννιάτικο τραίνο, θα λειτουργεί ανταλλακτικό παζάρι με παιχνίδια και παιδικά βιβλία. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν πρέπει να φέρουν ένα παιχνίδι ή ένα βιβλίο σε καλή κατάσταση για παιδιά ηλικίας δημοτικού, που θα ήθελαν να προσφέρουν, και θα πάρουν όποιο παιχνίδι ή βιβλίο επιλέξουν.

Το μαγαζάκι τρενάκι, θα κάνει στάσεις στην Πλατεία στον Κουραμπά και στο Μώλο

Ταυτόχρονα στην Πλατεία θέατρο δρόμου θα παρουσιάζουν τα παιδιά της ομάδας  Θεατρικού Παιχνιδιού της ΡΟΔΑΣ.

«Φτιάξε το δικό σου γλυκό» στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου από το ΚΔΑΠ Αερόστατο.

Στον πεζόδρομο Γρηγορίου Σακκά «Το βαλιτσάκι των μεταμορφώσεων» από το ΚΔΑΠ Σβούρα και χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα ΚΔΑΠ Αμφιθέας και Περιβλέπτου.

Στον πεζόδρομο Μπότσαρη, μπροστά από την βιβλιοθήκη, χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα ΚΔΑΠ Ανατολής και Νεοκαισάρειας.

Από τις 11.00 το πρωί και μέχρι τις 13.00 το Σύνολο Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Άγγελου Αντώνογλου, θα παίξει χρστουγεννιάτικες μελωδίες στους πεζοδρόμους (Γρ. Σακκά, Μιχ. Αγγέλου, Βλαχλείδη, Μπότσαρη, Παπάζογλου).

Στις 12 το μεσημέρι η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με σύγχρονο χορό με τις μαθήτριες και τις δασκάλες τους, στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου.

Το μεσημέρι 12.00 με 13.00 Ηπειρώτικη -και όχι μόνο- παραδοσιακή μουσική, θα συντροφέψει τους συμπολίτες μας στους δρόμους της πόλης από τα σύνολα του Πνευματικού Κέντρου.

Στις 12 το μεσημέρι «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες» στον πεζόδρομο της Βλαχλείδη , από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό.

Από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 3 το απόγευμα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργανώνει μουσική εκδήλωση στην οδό Αβέρωφ.  Και την ίδια ώρα Kadinsky project Live cooking με σούπες διαφόρων γεύσεων

Το βράδυ και από τις 7 η ώρα το Φεστιβάλ Τσίπουρου στην πλατεία Κατσικά θα ξεκινήσει.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 10 το πρωί το Αρχοντικό Πυρσινέλλα θα υποδεχθεί και πάλι τα παιδιά με παιχνίδια, κάλαντα, θέατρο μουσική και δρώμενα που ετοίμασαν σχολεία της πόλης και με συντροφιά το Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του.

Στις 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο της Λ. Βύρωνος, Ζούμπα Dancing’ από το  Τμήμα Χορού του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

Στις 13.00 με 14.00 στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα ξεκινούν «παραμύθια για να φέρουμε τα όνειρα πίσω…», με αφηγήσεις παραμυθιών από το ΔΗΠΕΘΙ

Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Πλατάνου Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τραγούδια, χορό και κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου.

Στις 12 το μεσημέρι η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με σύγχρονο χορό με τις μαθήτριες και τις δασκάλες τους, στη συμβολή των οδών Βλαχλείδη και Πουτέτση.

Από τις 11.00 μέχρι τις 13.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην Πλατεία Πύρου και δρόμους της πόλης.

Από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις με τίτλο «Χριστούγεννα στην Αγορά μας».  Πεζόδρομος Χ. Τρικούπη και  Μ. Αγγέλου «Πύλη Ιωαννίδη». Πεζόδρομος  Καλλάρη. Πεζόδρομος  Μ. Μπότσαρη. Πλατεία Δαγκλή.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.