Η αντίδραση ακύρωσε τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση!

elme apatris

Μικρή νίκη για τους καθηγητές καθώς με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα για αύριο Παρασκευή, 20 Ιουνίου σεμινάρια ενημέρωσης των διευθυντών των σχολείων για την αξιολόγηση.

Προφανώς, στο υπουργείο Παιδείας αντιλήφθηκαν ότι στα Γιάννενα θα επαναλαμβανόταν εκείνο που συνέβη στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ακύρωσαν αντίστοιχα σεμινάρια κι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην επιμόρφωση των διευθυντών.

Το υπουργείο τώρα θα προσπαθήσει αφού απέτυχε η διά ζώσης ενημέρωση, να προχωρήσει στην ηλεκτρονική εκμάθηση της περίφημης αξιολόγησης η οποία αναμένεται να οδηγήσει εκτός σχολείου εκπαιδευτικούς που δεν πειθαρχούν στο κυρίαρχο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων το οποίο καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής, έξω από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων (στο Γυαλί Καφενέ), με ανακοίνωσή που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, εκφράζει την ικανοποίηση της για την παραπάνω εξέλιξη σημειώνοντας:

«Αντιμέτωπος με την εικόνα μπλοκαρίσματος των σεμιναρίων της ντροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και το κάλεσμα σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις από την ΕΛΜΕ-Ι, ο διοικητικός μηχανισμός ματαίωσε τα προγραμματισμένα σεμινάρια της ντροπής. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια θετική εξέλιξη, και κατόπιν αυτής η στάση εργασίας και η συγκέντρωση που είχε προκηρύξει η ΕΛΜΕ-Ι, αναστέλλονται. Όμως, επειδή εκτιμούμε ότι ο μηχανισμός του υπουργείου θα συνεχίσει τις προσπάθειες, είτε σε άλλες ημερομηνίες είτε με κατ’ιδίαν (ή ακόμη και διαδικτυακές!!!) ‘επιμορφώσεις’, καλούμε τους συναδέλφους/ισσες σε αγωνιστική επαγρύπνηση».

Στο παραπάνω πλαίσιο η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε γενική συνέλευση την Τρίτη, 24  Ιουνίου στις 8το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του 1ου Γυμνασίου (Ζωσιμαία Σχολή).

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.