Η Αλβανία πήρε καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ

Από το 2009, η χώρα είχε αποτύχει τρεις φορές στο να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Προ ημερών, η Κομισιόν είχε εισηγηθεί θετικά για την Αλβανία.

Ένα βήμα στη μακρά πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε. «Συγχαρητήρια στην Αλβανία για την απόφαση του Συμβουλίου, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για περισσότερες» ανέφερε ο Φούλε.

Από το 2009, η χώρα είχε αποτύχει τρεις φορές στο να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Προ ημερών, η Κομισιόν είχε εισηγηθεί θετικά για την Αλβανία. Η απόφαση είχε αναβληθεί τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η ΕΕ έκρινε ότι χρειάζονταν περισσότερα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και του κράτους δικαίου.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΛΑΖΑΡΑΤΙ

Όπως αναφέρει το Associated Press, η πρόσφατη επιχείρηση της αλβανικής Δίωξης Ναρκωτικών στο χωριό Λαζαράτι -το «βασίλειο της κάνναβης»- ήταν μία από τις κινήσεις των Τιράνων για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους. Μετά από επιχείρηση τεσσάρων ημερών, από την οποία δεν έλειψαν συμπλοκές με οπλισμένους κατοίκους, οι χασισοφυτείες τέθηκαν υπό τον έλεγχο των αρχών.

(Πηγή: left.gr)

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.