ΕΡΑ Ιωαννίνων, σωματεία καλούν στην απεργία της Τετάρτης (photos)

Στήριξη στον αγώνα της ΔΕΗ και επαγγελματοβιοτέχνες- Τι έγινε στη συγκέντρωση της Πέμπτης, 3 Ιουλίου

Με την εκτίμηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων εργαζομένων, που συμμετείχαν στη νέα, χθεσινή, συγκέντρωση, έξω από την ΕΡΑ Ιωαννίνων, στον πεζόδρομο της Νικ. Παπαδοπούλου, ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι «θερμό» για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση.

Για μια ακόμη φορά – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση – αρκετοί φορείς συμμετείχαν στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ενότητα και ισχυροποίηση του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης, αυτή τη φορά, ήταν ότι όλοι, φορείς και εργαζόμενοι, θα πρέπει να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης. Οι συμμετέχοντες φορείς καλούν τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντισταθούν με την παρουσία τους στην απεργία και έδωσαν ραντεβού για τις 10.30 στο Κουρμανιό, έξω από το Εργατικό Κέντρο, εκεί όπου θα βρίσκεται και το μπλοκ της ΑΔΕΔΥ στις 9 Ιουλίου.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Ομόθυμη ήταν και η απόφαση να στηριχθεί κάθε αγώνας εργαζομένων που αντιστέκεται στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, όπως είναι αυτή την περίοδο το ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η συμπαράσταση και συμμετοχή στη διαμαρτυρία που οργανώνουν την ίδια μέρα, 9 Ιουλίου, οι έμποροι και βιοτέχνες των Ιωαννίνων, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά να προστίθενται όλο και νέα βάρη στις επιχειρήσεις τους και πολλές εξ αυτών να οδηγούνται σε κλείσιμο.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Παράλληλα, τονίστηκε ότι η αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να αποκρουστεί, αφού βασικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι οι απολύσεις. Εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων εργαζομένων από το δημόσιο τομέα υπενθύμισαν το μείζον πρόβλημα που υπάρχει με τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων, την κινητικότητα και τις νέες απολύσεις, θεωρώντας την επιχειρούμενη αξιολόγηση ως προάγγελο απολύσεων. Το φόβο για απολύσεις, μέσω της αξιολόγησης, εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αφού, ήδη, σε ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ενδιαφέρουσα ήταν και μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο έξω από την ΕΡΑ Ιωαννίνων. Η εξαμελής ορχήστρα Ξύλινων Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου έπαιξε έργα του Χατζιδάκι και του Μότσαρτ και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι απολυμένοι – εργαζόμενοι του ιστορικού Σταθμού ευχαριστούν τα μέλη της Ορχήστρας (Μαρία Μεσάρη, Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη, Χρήστο Γεωργάνο, Κοσμά Καφτάνη, Κώστα Γκλίναβο και Άγγελο Αντώνογλου), καθώς και τη διοίκηση και διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για τη συγκεκριμένη συναυλία.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση της Πέμπτης είναι:   ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου (ΕΤΕΠ και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό), Σωματείο Μετάλλου ν. Ιωαννίνων, Σωματείο Εργαζομένων στα Praktiker, Ραδιοφωνικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΡΑΣΠΙ), παράταξη «Ταξική Ενότητα» Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, Αριστερή Παρέμβαση Οδοντιάτρων και Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Υγείας νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.