Επαναληπτικές εξετάσεις χωρίς τράπεζα θεμάτων ζητά ο Χρ. Μαντάς

Τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για την επίλυση σοβαρότατων προβλημάτων, τα οποία προέκυψαν με την προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς. Με την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο προαγωγής μαθητών, το οποίο και ίσχυε πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου για το Λύκειο (4186/2013).

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Με τις διατάξεις της τροπολογίας, προτείνεται επίσης η εξέταση, όσων μαθητών παραπεμφθούν για επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο-τόσο στα Γενικά όσο και στα Επαγγελματικά Λύκεια -να διεξαχθεί, μόνο από τους διδάσκοντές καθηγητές τους και χωρίς  την χρήση της Τράπεζας Θεμάτων. Τέλος, οι βουλευτές προτείνουν να μην προσμετρηθούν οι βαθμοί των μαθητών της Α’ Λυκείου του σχολικού έτους 2013-2014, στον βαθμό πρόσβασης τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Μαντά, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει επανειλημμένα τονίσει την αντίθεσή του, τόσο σε ό,τι αφορά  την Τράπεζα Θεμάτων όσο και με το σύνολο του νόμου 4186/2013. Στο πλαίσιο αυτό,  καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να κάνει δεκτές τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι οποίες θα αποτρέψουν τον κίνδυνο μαζικής σχολικής αποτυχίας μετά από την βεβιασμένη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας στο Λύκειο.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.