Ένωση γονέων κατά τράπεζας θεμάτων

Η Ένωση Γονέων Μαθητών νομού Ιωαννίνων προστίθεται στους φορείς που αντιδρούν στη θεσμοθέτηση της τράπεζας θεμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο στην Α΄ Λυκείου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση επισημαίνει πως «όπως είχαμε καταγγείλει ως γονεϊκό κίνημα από την αρχή, χαρακτηρίζονται από υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, επιβεβαιώνοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν στο Λύκειο έχουν ως στόχο, να πεταχτούν έξω από αυτό τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών».

Η Ένωση καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, να αποσύρει την Τράπεζα θεμάτων και να πραγματοποιήσει τις προαγωγικές εξετάσεις, με αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Η Ένωση Γονέων αναφέρεται και στη χτεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών η οποία είχε ως θέμα την αλλαγή του αριθμού των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο.
“Χωρίς να μας έχει δοθεί κανένα στοιχείο για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης, όπως πόσοι μαθητές υπάρχουν σε κάθε σχολείο, πόσοι σε κάθε τμήμα, σε τι χώρους στοιβάζονται τα παιδιά μας, τι αποστάσεις καλούνται να διανύσουν καθημερινά προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία κλπ, καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε τα σχέδια του Δήμου για τις προτεινόμενες αλλαγές.
Έχοντας κατά νου ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 25αρια και 30αρια τμήματα παντού προκειμένου οι σχολικές μονάδες να αξιολογηθούν θετικά, καθώς επίσης και ότι για την κυβέρνηση και το Δήμο τα παιδιά μας είναι απλά αριθμοί και τίποτε άλλο, θα ζητήσουμε την αναβολή της συζήτησης του θέματος μέχρι να ενημερωθούμε επαρκώς, για να μπορέσουμε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων», σημειώνει η Ένωση καλώντας όλους τους γονείς να είναι σε ετοιμότητα, αφού η καλοκαιρινή περίοδος θα αξιοποιηθεί από τους υπεύθυνους για την υλοποίηση σειράς αντιεκπαιδευτικών μέτρων που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών μας ακόμα πιο δύσκολη.

Διαβάστε: Κομφούζιο με την τράπεζα θεμάτων – του Χρήστου Κάτσικα από την Εφημερίδα των Συντακτών (http://bit.ly/RCblGb)

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.