Ένατη ημέρα απεργίας στη SPIDER

Την απεργία τους για ένατη συνεχή ημέρα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στη μεταλλοβιομηχανία SPIDER, στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σήμερα το πρωί στην πύλη του εργοστασίου υπήρξε ένταση καθώς η εργοδοσία επιχείρησε εκβιαστικά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Μετάλλου του νομού, να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να εργαστούν. Δημιουργήθηκε ένταση, ενώ στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία η οποία δεν επενέβη. Όπως σημείωσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 10 Ιουνίου στην ελεύθερη ΕΡΑ Ιωαννίνων, ο Στάθης Ηλίας, πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δηλώνει αποφασισμένη να μην επιστρέψει στην εργασία της εάν δεν καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Από οκτώ έως 10 μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ηπείρου με εξαγωγική δραστηριότητα και στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτόν από τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου κατήλθαν σε απεργία και σε κατάληψη του εργοστασίου με τη συμπαράσταση του Σωματείου Μετάλλου.

Απόφαση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στη SPIDER έλαβε το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ενώ τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν κινητοποίηση στην πόλη των Ιωαννίνων.

Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.