ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Κάλεσμα για μπλόκο στα σεμινάρια της ντροπής

Αποφασισμένη να μπλοκάρει τα λεγόμενα σεμινάρια της ντροπής τα οποία προγραμματίζονται για την Παρασκευή, 20 και τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου δηλώνει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Για τον λόγο αυτό καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σκοπό την έμπρακτη ακύρωση των σεμιναρίων την Παρασκευή, 20 Ιουνίου στις 9 το πρωί έξω από το κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (κτίριο Γ. Σταύρου, Γυαλί Καφενέ), όπου και προγραμματίζεται να διεξαχθούν τα σεμινάρια καλώντας εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυους να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-Ι κηρύσσει για την Παρασκευή 20/6 και τη Δευτέρα 23/6 (ημέρες διεξαγωγής του πρώτου κύκλου) 3ωρη στάση εργασίας για τις ώρες 08:15 έως 11:15, που συμπληρώνονται από τις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ για τις ώρες 12:00 έως 15:00, για να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη οι Διευθυντές που δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρακολουθήσουν, αλλά και οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

«Από την Παρασκευή 20/6 ξεκινούν και στα Γιάννενα τα σεμινάρια της ντροπής, οι “οδηγίες προς ναυτιλομένους” για την ατομική αξιολόγηση και τις απολύσεις. Είναι καθήκον όλων μας να μπλοκάρουμε τη διεξαγωγή τους!», σημειώνεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Αλ. Μαντζούτσου και ο γραμματέας Λ. Παπαθανάσης και καλεί  τους Διευθυντές, ως μέλη του συνδικάτου, να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά (όπως κι από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης) και τους υπόλοιπους συναδέλφους δυναμικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων. Καταλήγοντας η ΕΛΜΕ εκφράζει για μία ακόμη φορά τη στήριξή της στο δημόσιο σχολείο και την αντίθεσή της στην αξιολόγηση-χειραγώγηση όπως τη χαρακτηρίζει, καθώς και τις απολύσεις και τα κλεισίματα σχολείων.

ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις ήδη ο κόσμος της εκπαίδευσης έχει ακυρώσει τη διεξαγωγή των σεμιναρίων στην υπόλοιπη χώρα με τους διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πολλές περιπτώσεις να συμβαδίζουν με τον κλάδο τους αρνούμενοι να παρακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο θα προσπαθήσει να παρακάμψει τις αντιδράσεις επιχειρώντας την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των διευθυντών με ευθύνη των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης και με διανομή ψηφιακού υλικού στους ενδιαφερόμενους.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.