ΔΡΑΣΥ: Τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιηθούν για λαϊκή αναψυχή

Τη φωνή της με άλλους τοπικούς φορείς που εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των επτά ακινήτων του Δημοσίου στην πόλη των Ιωαννίνων μέσω της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Σκοπούλη αναφέρει:

Η ΔΡΑΣΥ στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλε την κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω της μεταβίβασης ακινήτων στη περιοχή Αγ. Νικολάου Κοπάνων και Αμπελοκήπων, στο γνωστό ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα ανέδειξε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της Περιφερειακής και Δημοτικής αρχής γιατί με τη στάση τους συνέβαλαν στο να διαιωνίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της πολεοδομικής αναρχίας και ασυδοσίας στο λεκανοπέδιο, και των αφόρητων οικιστικών πιέσεων και άλλων διαπλεκόμενων συμφερόντων σε βάρος του ευαίσθητου λιμναίου οικοσυστήματος.

Για χρόνια τώρα εμπαίζουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα με το υποκριτικό τους δήθεν κοινωνικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον επιδιδόμενοι   στην ανάθεση πολυδάπανων μελετών, στην κατάρτιση προεδρικών διαταγμάτων και την εκπόνηση ρυθμιστικών και πολεοδομικών σχεδιασμών, όλων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης που επιτάσσουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου στην περιοχή μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ

Απόρροια αυτής της πολιτικής αντίληψης που υπηρετούν είναι και η επιχειρούμενη εκ μέρους τους υποβάθμιση του ζητήματος της κλοπής της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο Γιαννιώτικος λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει, να μην επιδείξει απολύτως καμία εμπιστοσύνη σε όσους τον εμπαίζουν και τον εχθρεύονται, να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του και να προασπίσει τη δημόσια περιουσία και την ίδια του τη ζωή.

Να αγωνιστεί για :

-Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και κάθε θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

-Να αποδοθούν στο δήμο οι προς πώληση περιοχές για την αξιοποίησή τους ως χώρων πρασίνου και λαϊκής αναψυχής.

-Να εκπονηθεί ρυθμιστικό για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων απαλλαγμένο από το πλέγμα των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και της προστασίας του περιβάλλοντος

-Να περιφρουρηθεί το υδάτινο δυναμικό της περιοχής μας και το λιμναίο οικοσύστημα από τις αρπακτικές διαθέσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου και από κάθε πηγή ρύπανσης.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.