ΔΡΑΣΥ: Η δημόσια περιουσία σε Αμπελόκηπους, Αγ. Νικόλαο Κοπάνων ανήκει στο λαό

Κλιμάκιο της ΔΡΑΣΥ (Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση) επισκέφτηκε την περιοχή των Αμπελοκήπων όπου συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής για την αναγκαιότητα δημιουργίας αγωνιστικού λαϊκού μετώπου  αντίδρασης και αποτροπής του εγκλήματος εκ προμελέτης της συγκυβέρνησης σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Σύμφωνα με την παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη, σε μια πόλη που οι ελεύθεροι χώροι έχουν εξαφανιστεί, που το κυκλοφοριακό και η άναρχη δόμηση κάνουν κόλαση τη ζωή των κατοίκων της, όπου έχει εξαφανιστεί ο ζωτικός χώρος των παιδιών και οι άνθρωποι του μόχθου και οι απόμαχοι της  δουλειάς δεν βρίσκουν μέρος να ξαποστάσουν, αποτελεί όχι μόνο πρόκληση το ξεπούλημα των δημόσιων χώρων αλλά μια συνειδητή ταξική επιλογή που  υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και περιφρονεί βάναυσα τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Βαριές είναι οι πολιτικές ευθύνες και των τοπικών αρχών,- συνεχίζει η ΔΡΑΣΥ- αφού Περιφερειακή αρχή και Δημοτική αρχή Ιωαννίνων συνέβαλαν με τη στάση τους στο να διαιωνίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της πολεοδομικής αναρχίας και ασυδοσίας στο λεκανοπέδιο και των αφόρητων οικιστικών πιέσεων και άλλων διαπλεκόμενων συμφερόντων σε βάρος του ευαίσθητου λιμναίου οικοσυστήματος.

«Για χρόνια τώρα με το προσωπείο της δήθεν περιβαλλοντικής και κοινωνικής τους ευαισθησίας   εμπαίζουν και αποπροσανατολίζουν το Γιαννιώτικο λαό με εξαγγελίες και σχεδιασμούς που αποκλειστικά υπηρετούν τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τα μεγάλα συμφέροντα της αστικής τάξης στην περιοχή μας.

Στην εξυπηρέτηση αυτής τους της πολιτικής εντάσσεται και η προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν το ζήτημα της κλοπής της δημόσιας περιουσίας στα Γιάννενα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ!

Όμως η προστασία της δημόσιας περιουσίας αποτελεί καθήκον των κατοίκων αυτής της περιοχής που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της συγκυβέρνησης και των τοπικών τους εκφραστών που ξεπουλούν στο κεφάλαιο όχι μόνο τα κοινωνικά αγαθά αλλά και την ίδια μας τη ζωή», συμπληρώνει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΗΣ

Η ΔΡΑΣΥ δηλώνει ότι θα παλέψει με το λαό της περιοχής για:

  • Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και κάθε θεσμικού πλαισίου  που επιτρέπει την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
  • Να αποδοθούν στο δήμο μας οι προς πώληση περιοχές για την  αξιοποίησή τους ως χώρων πρασίνου και λαϊκής αναψυχής.
  • Να εκπονηθεί ρυθμιστικό για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων απαλλαγμένο από το πλέγμα των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων, στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Να περιφρουρηθεί το υδάτινο δυναμικό της περιοχής μας και το λιμναίο οικοσύστημα από τις αρπακτικές διαθέσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου και από κάθε πηγή ρύπανσης.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.