Διαθέσιμοι άλλοι 240 λαχανόκηποι στο Δήμο Ιωαννιτών

Παραδόθηκαν τα πρώτα 55 τεμάχια στους δικαιούχους- Μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας

Οι πρώτοι πενήντα πέντε λαχανόκηποι του Δήμου Ιωαννιτών παραδόθηκαν σήμερα Τρίτη, 1η Ιουλίου σε αντίστοιχους δικαιούχους. Οι δημοτικοί λαχανόκηποι, λειτουργούν στο Σταυράκι, στην περιοχή του Βοϊδολίβαδου.

Παρουσία του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, του νέου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππου Τσουμάνη, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της δημοτικής ενότητας, κατοίκων κι άλλων έγιναν τα εγκαίνια.

Η συγκεκριμένη είναι η τελευταία δράση που αναπτύσσεται κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι είναι μία δράση που αναπτύσσεται σε πολλές περιοχές της χώρας και προέκυψε ως ανάγκη της οικονομικής κρίσης.

Στόχος, στην περίπτωση των Ιωαννίνων, είναι να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι και παράλληλα να αναπτυχθεί η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

«Είναι μία δράση την οποία είχαμε εξαγγείλει και σήμερα υλοποιούμε. Οι συμπολίτες μας θα καλλιεργούν το δικό τους κήπο και θα έχουν οι ίδιοι τα οφέλη της παραγωγής. Πιστεύουμε ότι κάτι που θα αγαπηθεί από τον κόσμο και θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Ο κ. Φίλιος εξήρε το έργο του ΟΚΠΑΠΑ και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και υπογράμμισε ότι οι κοινωνικές δράσεις θα συνεχιστούν και τη νέα δημοτική περίοδο.

Ο νέος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στον χαιρετισμό του, σημείωσε ότι στη δράση των λαχανόκηπων αποτυπώνεται η αντίληψη της συνεργασίας, της συνέργειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Διανύουμε μία δύσκολη, οικονομικά, εποχή. Η συνεργασία είναι επιβεβλημένη για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Οι δημοτικοί λαχανόκηποι αποτελούν μία δραστηριότητα με χαρακτηριστικά αλληλεγγύης» τόνισε.

ΑΛΛΑ 240 ΤΕΜΑΧΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, υπογράμμισε ότι με την λειτουργία των λαχανόκηπων ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις που είχαν σχεδιαστεί για την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Δράσεις που θα έχουν συνέχεια τη νέα δημοτική περίοδο, όπως είναι αποτυπωμένες στο πρόγραμμα που κατατέθηκε προεκλογικά στους Γιαννιώτες.

«Σήμερα δώσαμε 55 τεμάχια σε αντίστοιχες οικογένειες. Υπάρχουν άλλα 240 περίπου διαθέσιμα. Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να συνεχιστεί ώστε κι άλλοι συμπολίτες μας να μπορέσουν να καλλιεργήσουν», σημείωσε ο κ. Τσουμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία των λαχανόκηπων.  Τα υπόλοιπα 240 τεμάχια έχουν διαμορφωθεί και μπορούν να δοθούν για καλλιέργεια ύστερα από σχετική αίτηση.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.