Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα: Μονιμοποίηση όλων των ΑμΕΑ στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις

Ανακοίνωση για τις απολύσεις των ΑμΕΑ εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΙ εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Δημοτική Αρχή που ηγείται ενός αντιδραστικού μπλοκ δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνει και την Δημοτική ομάδα του κ. Γκόντα, δεν άφησε κανένα περιθώριο ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και άρχισε να αποτυπώνει τα πραγματικά πολιτικά της χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/9.
Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνεδρίαση δεν άφησε την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» να τοποθετηθεί για ένα φλέγον πολιτικό θέμα, όπως είναι το θέμα της απόλυσης 40 εργαζομένων ΑμεΑ.
Η Δημοτική Αρχή έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής, με τις απολύσεις των 40 εργαζομένων ΑμεΑ στην ΔΕΥΑΙ. Να σημειωθεί ότι με απολύσεις εργαζόμενων ΑμεΑ στο Πνευματικό Κέντρο είχε κλείσει την θητεία της και η Δημοτική Αρχή Φίλιου.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ΑμεΑ ήταν ενταγμένοι σε προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας. Προγράμματα που κρατούν όμηρους αυτούς και τις οικογένειές τους στα πελατειακά κυκλώματα των κυριάρχων πολιτικών σχηματισμών. Και όμως υπάρχουν οι νόμοι που εξασφαλίζουν στους ΑμεΑ μόνιμη εργασία, νόμοι που κατά το πλείστον μένουν ανεφάρμοστοι.
Αν μία δημοτική αρχή δεν διστάζει να απολύσει εργαζόμενους ΑμεΑ δεν θα διστάσει αύριο να απολύσει και άλλους εργαζόμενους ή να «μοσχοπουλήσει» την δημοτική περιουσία και να ιδιωτικοποιήσει τους ελεύθερους χώρους. Δεν θα διστάσει να πουλήσει ούτε την ίδια την ΔΕΥΑΙ.
Και όλα αυτά στο όνομα ενός κυνικού ρεαλισμού ότι η ΔΕΥΑΙ δεν βγαίνει οικονομικά. Στην πραγματικότητα όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της πολιτικής συμφωνίας και υποταγής στην πολιτική του μνημονίου, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε.
Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων ΑμεΑ στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις.”


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.