Αριστερή Παρέμβαση: ‘Όχι’ στην αξιολόγηση-καρμανιόλα

Την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση στο δημόσιο, ενός νόμου τον οποίο χαρακτηρίζει ανθρωποφάγο, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Οι παρατάξεις καλούν:

  • Το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, την δημοτική και περιφερειακή αρχή να πάρουν καθαρή απόφαση άρνησης εφαρμογής της αξιολόγησης και να μην προχωρήσουν σε καμία κίνηση που θα διευκολύνει την περαίωσή της.
  • Καλούν ακόμη σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, 9 Ιουλίου, στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά, στις 10.30 το πρωί.

Για την αξιολόγηση η ανάλυση των δύο παρατάξεων έχει ως εξής:

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΕΕ και του κεφαλαίου, η κυβέρνηση του μνημονίου, της ανεργίας της φτώχειας με τον κατάπτυστο νόμο  4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο επιχειρεί: Να φτιάξει ένα νόμο στα μέτρα του σημερινού κράτους του κεφαλαίου. Ένα μικρό ευέλικτο κατασταλτικό κράτος, με πειθαρχημένους και πειθήνιους εργαζόμενους.  Ένα κράτος που δεν θα επωμίζεται μεγάλο εργατικό κόστος, άρα ένα κράτος με λιγότερους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους, εργαζόμενοι που δεν θα έχουν ενιαίες συνθήκες εργασίας άρα πιο εύκολα χειραγωγήσιμοι.  Ένα κράτος επιτελείο της επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά δικαιώματα  που θα έχει ιδιωτικοποιήσει σημαντικούς τομείς του, μετατρέποντας δημόσια αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία σε εμπορεύματα. Μετακυλώντας στους εργαζόμενους το κόστος της υγείας και της εκπαίδευσης.

Ένα κοινωνικό κράτος που θα προσφέρει ένα δίκτυ κοινωνικής ασφαλείας μόνο σε όποιους είναι έτοιμοι να πεθάνουν στην πείνα σε συνεργασία με τα φιλανθρωπικά κυκλώματα της Εκκλησίας και του κεφαλαίου, και στους υπολοίπους εργαζόμενους μια ζωή γεμάτη στερήσεις, οικονομική, πολιτισμική και εκπαιδευτική υπανάπτυξη. Εργαζόμενοι που δεν θα έχουν την ευκαιρία σε μια κοινωνική κινητικότητα, και από αυτή την άποψη ο συγκεκριμένος νόμος είναι μια βαθιά ταξική επιλογή της συγκυβέρνησης.

Ο νόμος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το ρουσφέτι, την πελατειακή αντίληψη, τον ραγιαδισμό αλλά τον επαυξάνει, εγκαθιδρύοντας καθεστώς τρομοκρατίας  ανασφάλειας και ανθρωποφαγίας στους χώρους εργασίας, καθώς ο εργαζόμενος γίνεται όμηρος προϊσταμένων και διευθύνσεων.

ΠΙΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ένας νόμος που τελικά δεν αφορά μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους που κινδυνεύουν να βρεθούν στο 15% που θα πάρει πόδι, αλλά όλους τους εργαζόμενους, που από δω και πέρα, αν εφαρμοστεί ο νόμος, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο εχθρικό κράτος και δημόσιο.

Σίγουρα χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο, δηλαδή ένα δημόσιο που να καλύπτει τις πολύμορφες ανάγκες των εργαζόμενων, των δημοτών και του λαού. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση του δημόσιου. Χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κοινωνικές δομές, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Χρειάζεται ένα κράτος που αντί να πληρώσει το δημόσιο χρέος, τους τοκογλύφους των τραπεζών, τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές να ενισχύει τους δήμους, τις κοινωνικές δομές,  την υγεία, παιδεία, αθλητισμό και πολιτισμό.  Ένα κράτος που να διέπεται από τις αξίες μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας και όχι από την καπιταλιστική ανθρωποφαγία. Ένα κράτος στα χέρια των εργαζόμενων που θα λειτουργεί με εργατικό έλεγχο.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των σωματείων τους στους ΟΤΑ και στο υπόλοιπο δημόσιο. Οι κινητοποιήσεις τους   με μαζικές συνελεύσεις εργαζόμενων και αποφάσεις ανυπακοής στη διαδικασία και μη παράδοσης των φύλων αξιολόγησης, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναβάλει ήδη μια φορά την διαδικασία. Όμως οι όλο και περισσότερες αποφάσεις των σωματείων, μάλλον θα τους χαλάσουν τα σχέδια.  Ο μόνος δρόμος για να ακυρωθεί οριστικά ο νόμος, είναι ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων σε δημόσιο και δήμους.  Κοντά σε αυτούς χρειάζεται να βρεθούν οι επιτροπές αγώνα και οι λαϊκές συνελεύσεις,  να δημιουργηθούν νέες σε όλες τις γειτονιές των πόλεων.

ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ…

Καμιά αξιολόγηση καρμανόλα που θα διαλύσει περαιτέρω το δημόσιο, θα ιδιωτικοποιήσει τις δομές τους και θα απολύσει εργαζόμενους.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών, υγείας, παιδείας, πολιτισμού. Η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός είναι δημόσια αγαθά.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο- ΟΤΑ, υγεία , παιδεία.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.