Αντιφασιστική συγκέντρωση για την ορκωμοσία στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου

Το Σάββατο, 30 Αυγούστου στα Γιάννενα

Αντιφασιστικό χρώμα θα έχει η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου της Ηπείρου το ερχόμενο Σάββατο, 30 Αυγούστου, λόγω της ορκωμοσίας δύο περιφερειακών συμβούλων που εκλέχτηκαν στο νέο περιφερειακό συμβούλιο με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή».

Η αντιφασιστική συνέλευση Νο Pasaran και η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ιωαννίνων καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο κέντρο της πόλης ( την Ακαδημία το NoPasaran, στην πλατεία η ΚΕΕΡΦΑ).

Η ορκωμοσία του συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για μία ώρα αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στο διοικητήριο της Περιφέρειας.
antifasistikh_perifereiaΌπως αναφέρει η συνέλευση No Pasaran: «Οι θιασώτες του φύρερ εκλέχθηκαν και στην περιφέρεια Ηπείρου. Υποστηρικτές τους είναι τόσο ένα μικρό αριθμητικά ποσό ‘γνήσιων’ ιδεολογικά νεοναζί,  που συνειδητά είναι φορείς του ρατσιστικού, ξενοφοβικού, εθνικιστικού και φασιστικού  λόγου όσο και ένας συφερτός από την μικρή και μεσαία κυρίως αστική τάξη όπου βλέπουν  στο πρόσωπο της χρυσής αυγής μια υπόσχεση για την διατήρηση των οικονομικών τους προσόδων που δεν μπορεί πλέον να τους προσφέρει η αστική δημοκρατία (όπως για  παράδειγμα την διατήρηση των ελαστικών και εξευτελιστικών σχέσεων εργασίας στα τμήματα  που εκμεταλλεύονται εργασιακά οι τάξεις αυτές και τα οποία είναι κυρίως μετανάστες). Σε  κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για συνειδητή πλέον ψήφο σε ένα ξεκάθαρα νεοναζιστικό  κόμμα.

(…) Στόχος μας δεν είναι ένα περισσότερο ‘δημοκρατικό’  περιφερειακό συμβούλιο, γιατί δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για κανένα θεσμό-στυλοβάτη  της αστικής δημοκρατίας. Θεωρούμε πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι υπόθεση όλων  μας και σημαίνει το τσάκισμα του σε κάθε μορφή που εμφανίζεται. Σημαίνει τον κοινωνικό αποκλεισμό κάθε εκφραστή του και τέλος σύγκρουση με το σύστημα εκμετάλλευσης  που τον αναθρέφει. Δεν θα επιτρέψουμε σε φασίστες ή σε αυτούς που τους αναθρέφουν και τους στηρίζουν τόσα χρόνια να κάνουνε σφαγεία τις πλατείες και τις γειτονιές μας».

Από την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει μεταξύ άλλων:  “Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε Δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί , μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του «νόμιμου πολιτικού κόμματος’. (…)

antifasistikh_keerfa_perifereiaΚαλούμε τις δημοκρατικές και αριστερές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις να απορρίψουν και να αποτρέψουν την συμμετοχή νεοναζί στις ‘ορκωμοσίες’ των νέων δημοτικών συμβουλίων μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι το καλύτερο ξεκίνημα για ένα αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στη μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Καλούμε τις αριστερές και δημοκρατικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να δώσουν δυναμικό παρών στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις ορκομωσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
Όλοι και όλες μαζί να μην επιτρέψουμε την παρουσία νεοναζί στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.