ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: Σκευωρία σε βάρος Τούρκων αγωνιστών

Σε τρεις συλλήψεις στη Μυτιλήνη προχώρησε η αστυνομία

Τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστριών Χάρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν, καθώς και του Τούρκου αγωνιστή Σερίφ Τουρουνέ (Ερκάν- φωτογραφία) καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας.

Οι τρεις συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, 27 Ιουνίου με ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή της Μυτιλήνης για «δήθεν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και δραστηριότητες γύρω από αυτήν (Π.Κ. 187 – τρονομόμος), σχετικά με τον περσινό εντοπισμό ποσότητας όπλων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου».

Ο κίνδυνος προφυλάκισής τους και στη συνέχεια παραπομπής τους σε δίκη με απειλή μακρόχρονης κάθειρξης είναι προφανής, τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενημερώνοντας ακόμη ότι: Οι συλληφθέντες είναι χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και δραστήρια μέλη της ‘Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες’, με δημόσια νόμιμη μακρόχρονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, γνωστοί σε εκατοντάδες πολιτικά πρόσωπα και συνδικαλιστές.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η σύλληψή τους είναι «μία σκευωρία που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των αγωνιστών και την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που αναδεικνύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του Τούρκικου καθεστώτος με την καταστολή επιδεικτική, την αριστερά στην παρανομία, τα λευκά κελλιά ανοιχτά σε όποιον αντιστέκεται και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο απόσπασμα. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής προσέγγισης Σαμαρά – Ερντογάν, που πριν ένα χρόνο εκδηλωνόταν πάλι με μαζικές συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για έκδοση στην Τουρκία που ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας κλιμακώνει την κατασταλτική της μανία και απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα».

Η τοπική επιτροπή Πρέβεζας καλεί όλα τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα της αριστεράς να σταθούν στο πλευρό των διωκομένων και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους, τα Μ.Μ.Ε. να μην πνίξουν την είδηση αυτή και τον δημοκρατικό λαό της Μυτιλήνης, όπου θα μεταφερθούν για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες να διοργανώσει κινητοποιήσεις έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.