Ανάκληση της απόφασης για παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών ζητά ο Μ. Κασσής

Την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Εργασίας με την οποία παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής:

«Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, με την οποία παρακρατούνται οι Κοινοτικές Ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις των αγροτών για τον συμψηφισμό του  συνόλου των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, είναι προκλητική και είναι απαραίτητο να ανακληθεί.

Είναι αδιανόητο να ωθεί τον αγροτικό κόσμο στην πλήρη απαξίωση, το ίδιο το κράτος με τις αποφάσεις του. Οι άνθρωποι αυτοί προφανώς αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές και αντί ο Υπουργός να τους διευκολύνει αυξάνοντας τις δόσεις ,αυτός ενεργεί σαν να θέλει να τους εξοντώσει.

Η απόφαση είναι αντικοινωνική, βιαστική και ελήφθη μονομερώς χωρίς την απαραίτητη συνεργασία των δύο αρμόδιων Υπουργείων, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Έτσι αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Εργασίας την ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης; Έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική ευαισθησία;

Σε περίπτωση εμμονής του Υπουργείου Εργασίας δεσμεύομαι να καταθέσω σχετική τροπολογία με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.