Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο με Βιττόριο ντε Σίκα στα παλιά Σφαγεία

Με την ταινία του Βιττόριο ντε Σίκα, Η ατιμασμένη (La Ciociara, 1960, διάρκεια: 100΄) ξεκινά το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνο – Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Σχετικά με την ταινία ο συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Ηλίας Μακρυγιάννης αναφέρει:
«Η Σοφία Λόρεν είναι η Τσεζίρα, μια πανέμορφη χήρα από τα βουνά της Τσοτσαρίας (ορεινή περιοχή μεταξύ Ρώμης και Νάπολης) που ζει στη Ρώμη με τη μικρή κόρη της, Ροζέτα (Ελεονόρα Μπράουν) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το 1943 οι σύμμαχοι αρχίζουν να βομβαρδίζουν τη Ρώμη, η Τσεζίρα αποφασίζει να φύγει και να επιστρέψει στο χωριό της προκειμένου να προστατέψει την κόρη της από τα δεινά του πολέμου. Αφήνει λοιπόν την ευθύνη του παντοπωλείου της στο φίλο του συζύγου της Τζοβάνι (Ραφ Βαλόνε) και αναχωρεί για το χωριό της, την Αγία Ευφημία.
Φτάνοντας εκεί η Τσεζίρα και οι υπόλοιποι χωριανοί προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Στο χωριό καθοριστική θα είναι η γνωριμία της με ένα νεαρό ιδεαλιστή, τον Μικέλε (Ζαν Πολ Μπελμοντό), ο οποίος την ερωτεύεται και προσπαθεί να την κάνει να δει τον κόσμο με άλλα μάτια. Όταν οι σύμμαχοι καταφέρνουν να σπάσουν την άμυνα των Γερμανών και των φασιστών δημιουργείται η εντύπωση ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει και η Τσεζίρα με τη Ροζέτα αποφασίζουν να επιστρέψουν στη Ρώμη. Στο δρόμο προς τη Ρώμη ένα τραγικό συμβάν θα αλλάξει για πάντα τη σχέση των δυο γυναικών και θα βιώσουν τον εφιάλτη του πολέμου».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.