595 καθαρίστριες συνιστούν προϊόντα ΒΙΟΜΕ- Αυτές ξέρουν!

Συνάντηση με ιδιαίτερο κοινωνικό και πολιτικό συμβολισμό: απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που συνεχίζουν να δίνουν τον αξιοπρεπή αγώνα τους κόντρα στο καθεστώς της βαρβαρότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης συνάντησαν, την Τετάρτη, 2 Ιουλίου στην Αθήνα, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη, του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου. Η δράση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Κοραή.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) δηλώνει: «Τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία και έχουν ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή μας στα χέρια μας. Όλοι και όλες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να απορριφθεί η αίτηση επαναφοράς της καταδικασμένης εργοδοσίας στη θέση της προσωρινής διοίκησης του εργοστασίου, που πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Ιούλη».

Ο συμβολισμός της συνάντησης κάτι παραπάνω από προφανής: οι καθαρίστριες χρησιμοποίησαν σε ένα μίνι… «διαφημιστικό» τα, απαλλαγμένα από χημικά, προϊόντα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., προϊόντα τα οποία διατίθενται ελεύθερα χωρίς μεσάζοντες σε αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς τόπους σε όλη τη χώρα.

biome_katharistries  Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Λώλου. Περισσότερες εδώ:


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.